Cyto-hjärnan

Hej

IMG_2399

Inatt har det snöat i södra Skåne. Jippi. Inte. Har väl inte jättemycket emot snö, men här nere i mina trakter brukar den nämligen inte ligga kvar utan blir bara slaskigt. Fast när den väl ligger kvar är det fint och ljust.

Cyto-hjärnan. Cellgifthjärnan
Har läst att det är vanligt att hjärnan fungerar skumt under och efter en cytostatikabehandling. Jag har ingen aning om hur länge det sitter i. När jag läst i andra bloggar verkar det vara länge, åratal.

Detta kan man läsa i lakemedelsvärlden.se http://www.lakemedelsvarlden.se/cellgift-paverkar-hjarnan-ar-efter-behandling/

Min hjärna är knäpp. Ibland får jag inte fram rätt ord när jag ska säga något. Jag får beskriva grejen som jag glömt vad den heter. Ibland blir det som en löjlig lek här hemma där André gissar vad jag försöker beskriva och det blir bara fel hahaha. Minnet är så slappt just nu att jag inte minns det senaste jag försökte beskriva. Det hade med en grönsak att göra.

Ibland är jag bombis på att jag berättat en grej för André och nästa gång vi pratar om just den saken säger han att jag inte berättat det för honom. Det kan vara bagatellgrejer men ändå. Himla irriterande. Jag vet inte inte om man kan göra något åt det. Någon som vet? Hittar inget om det när jag googlat. Verkar bara att ”gilla läget”. och visst kan man det.

Hjärnan är slö. Den tänker oklart och jag har svårt att formulera mig ibland.

Nu kom jag på vad det var för grönsak jag inte kom på vad den hette, innan. Och det var ingen grönsak utan en rotfrukt: palsternacka, en av mina favoriter att rosta i ugnen * mums* .Hur kunde jag glömma vad den hette? Förlåt, palsternacka. hihi.

Vad jag längtar efter Grekisk sallad med gröna oliver. Sååå fräscht.”
Detta har André hört till leda de senaste två dagarna, fast jag kommer inte ihåg att jag sagt det sååå många gånger. Han blir inte irriterad. Han tycker det är lite roligt, men han har ju också ett sällsynt tålamod över lag. Han är världens bästa. *puss *
Föresten; jag ska lägga till mitt grekiska köttfärsbollar eller biffar i min receptsamling om någon är intresserad 🙂 Inget märkvärdigt. Bara så himla gott.

Dag 8. Hej Energi !
Åttonde fastedagen. Mellan varven i detta inlägg har jag varit i tvättstugan. Strax dags att städa hemmet. Var ett tag sedan. Jag har energi! Tjohej och då är det roligt att städa. Det är bara att starta igång min ”Städa-nu-då” spellista i macen.

Det är fullt ös med rock och pop. Mycket 70-90tal och även annat.

Exempelvis:
Bitch is back- Elton
Because we can – Fat Boy Slim
Walking on the sun – Smash Mouth
Poison – Alice Cooper
Och slutar men en soft favorit från 70-talet:
You make me feel like dancing – Leo Sayer
* smile*

IMG_2398 (2)

Njut av söndagen.
Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

9 reaktioner till “Cyto-hjärnan”

  1. Jag vet, det är som att ha fått alzheimer och att vara medveten om det. Jag skrattar åt mig själv för att jag är så himla glömsk. Det konstiga är att för mig så är minnet glasklart vad gäller jobbsaker men inget annat. Jag är lika glad varje gång jag minns vad sonen heter hahahahahaha
    En väninnan till mig lider fortfarande av hjärntröttheten. Det är jag lite rädd för. Att jag ska vara så här dödstrött i fem år eller mer.
    Man är som en snurrig tant i klimakteriet. Hur blev det så???

    Gilla

    1. Ja, hur blev det så här? Tur vi kan skratta åt det ibland. Tokiga felsägningar och glömska. Det som gör mig mest arg på mig själv är när jag inte minns var jag la en grej…….. en kvart tidigare. Typ mobilen. Försöker verkligen lägga grejer på en och samma plats men det funkar ju inte i praktiken alltid. Hur länge har din väninna haft problem? I flera år? Stackare i så fall.

      Gilla

Lämna en kommentar