Slut i huvudet?

Hej
När ska jag lära mig att komma ihåg medicinen?

IMG_2667

Sedan drygt sju månader tillbaka tar jag ju medicin en gång om dagen, ett östrogendämpande piller.  Ska ta dem i fem år.

Fortfarande glömmer jag dem. Har ställt mobilen på påminnelse varje morgon för att inte glömma. FORTFARANDE glömmer jag ta dem tills mobilen talar om det för mig.

Snacka om cytostatika-hjärna. Eller så har jag bara blivit så här i huvudet, med eller utan cytostatika? Inte vet jag?!

I vissa avseenden är jag skärpt och jag är glad att jag inte är glömsk och disträ i allt jag gör. Jag jobbar ideellt med en grej som kräver att jag är klar i knoppen och skärpt och då fungerar hjärnan bra, men varför inte alltid?

Har dessutom pratat med en tjej som startat ett SFI-företag och jag funderar på att bli volontär hos henne, hjälpa henne med eleverna. Hur ska jag kunna våga detta när hjärnan är slö emellanåt?

Bara att prova va?

Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

22 reaktioner till “Slut i huvudet?”

 1. Jag fattar inte heller hur man ska komma ihåg att ta ett piller om dagen. Hur gör folk?
  Vad gäller hjärnan tror jag att den är mindre slö när man gör roliga saker.

  Gilla

   1. Jag är tacksam för att jag kommer att slippa Tamoxifen. Att jag får den andra sorten ist för den verkar ha andra biverkningar. Få se hur bra jag kommer att komma ihåg dem….

    Gilla

   2. Vet inte vilket märke men det blir aromatashämmare eftersom dom nu helt klart vet att jag är i klimakteriet. Eftersom jag inte var det innan var man tvungen att ta blodprov för att få det konstaterat.

    Gilla

   3. jaha. Ska läsa på och sen ringa min läkare. Varför fick inte jag sån medicin? Googlade och det står att aromatashämmare är mer effektivt än Tamoxifen. Undrar varför de ”valde” att ge mig Tamoxifen.

    Gilla

   4. Jag vet inte varför dom rekommenderat just de tabletterna för dig om du är eller har passerat klimakteriet. Men dom är billigare. Enda nackdelen är att risken för benskörhet ökar med aromatashämmare så man måste göra mätningar av bentäthet och får injektioner mot det.

    Gilla

   5. Tamoxifen kan också ge problem med benskörhet så jag käkar dagligen calcium +D-vitaminer mot detta. Och blodprover ska jag bara ta i samband med Zometan . Jag har passerat klimakteriet för några år sedan. Det KAN kanske vara så att p.g.a att min lilla cancer ”bara” var 1,3 cm. Ingen spridning . Onken och läkaren som opererade mig sa att jag nog inte hade behövt ens ta cellgifter men inte vågade jag välja bort cytostatikan. Du hade väl spridning i några körtlar väl? Det kan kanske i så fall vara en orsak till att du ska ha en annan medicinering.

    Gilla

   6. Jag vet en del utan spridning som oxå äter aromatashämmare. Det enda som krävs är att man är eller har passerat klimakteriet. Inget med spridning eller grad av cancer. Min onk sa att de flesta studier idag visar på en bättre effekt av aromatashämmare.

    Gilla

   7. Läste mina journaler på nätet igår och där står det att om jag inte kommit i klimakteriet hade man planer på att ge mig en spruta var tredje månad för att skicka dit mig för att just kunna ge aromatashämmare som är bättre än Tamoxifen

    Gilla

   8. Okej. ja, jag googlade ju så klart och läste att aromatashämmare är mer effektivt än Tamoxifen. Men hur går man till väga för att ha access till sina journaler? Det vill jag också ha. 🙂

    Gilla

  1. Letrozol? Ja men det var dem jag blev så dålig av. De fick jag från början. Blev helt paranoid och började hata mig själv och fick kärringa-utbrott. krävde få en psykolog. Skrev om det i min blogg i juli tror jag det var. Säg inte att det är dem du ska få? Hoppas hoppas du slipper de biverkningarna. Jag hade inga hungerskänslor heller.

   Gilla

   1. Japp. Där kom svaret. Jag visste inte att Letrozolen kallades aromatashämmare. Läkaren sa jag skulle sluta med dem direkt fastän det egentligen var för tidigt att byta till annat. Men när hon förstod hur det påverkade mitt psyke så fanns det inget annat att välja på.

    Gillad av 1 person

   2. Det verkar vara så individuellt hur man drabbas av biverkningar. Jag håller tummarna för egen del. Min tumör var en flitig rackare för den var bara 19 mm men hann sprida sig. Lika effektiv som jag är 😀

    Gilla

   3. Ja . Tur du kan skoja om det 🙂 Ja, usch vad de kan få fart snabbt. Jag minns nu att onken sa att min cancer var ”mycket aktiv”. jag minns inte vad hon menade med det. Orkar inte rota i det för allt är borta och risken att jag ska få återfall är liten har onken förklarat det. Ja ja, antingen får man skiten igen eller inte. Jag tänker inte sitta och vänta. Har ett liv att leva 🙂

    Gilla

   4. Jag tycker att man inte ska fundera så mycket på ev återfall. Kommer det så kommer det och då får man fundera på det då. Och utan spridning så är ju risken liten. Nu lever vi för en dag ska vi dö men inte just nu.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s