Återbesök.Bröstvårta.Dag 7

Hej,

slänger ut före-, och efterbilderna direkt så är det gjort. Inget sexigt precis hahaha. Varken photoshoppade eller manipulerade på något vis.

Cirkeln runt bröstvårtan är märken efter tuschpenna.
På ena bilden ser man de vågräta stygnen på var sin sida om bröstvårtan. Dessa kommer inte synas sedan eftersom vårtgården som ska pigmenteras kommer dölja ärren.

image-69

img_3723

IMG_20190904_125100.jpg

Nu har det gått en vecka sedan jag fick en ny bröstvårta. Under denna vecka har jag inte fått duscha det opererade bröstet. Det är lättare sagt än gjort kan jag säga.

Blir lite kattvätt på ställen från brösthöjd och uppåt. Ryggen lyckades jag inte duscha till någon reda eftersom det hade gjort att jag stänkt ner mina nyfikna katter och hela badrummet om jag skulle försöka duscha ryggen utan att blöta ner det omplåstrade bröstet. Prova själv får du se 😊

Visst jag hade kunnat plasta in bröstet och tejpa och greja men njääää. Överkurs. Dessutom skulle jag inte använda plast så där i onödan.

Smärtstillande och bröstkudden
Jag har låg smärttröskel så jag har behövt käka Panodil. Det har funkat bra att bara ta receptfria piller.

Jag sydde ju en hjärtformad ”bröstkudde” när jag opererat bort mitt bröst den där gången 2016. Den klämde jag in mellan armhålan och den tomma platsen där mitt bröst hade suttit. Den har varit som en nuttekudde. Den har kommit väl till pass i dessa dagar när bröstet ömmat.

img_3015

Dagen efter operationen var bandaget lite blodigt på ena sidan. Det var det inte under operationsdagen. Jag var orolig att jag gjort något ansträngande som skapat blödning. Men så var det inte. Fick veta idag att när bedövningen släpper brukar det börja blöda lite. Hade jag visst det så hade jag inte behövt vara nojig i sex dagar. De kanske berättade för mig men att jag glömt det. Inte vet jag.

Dagens återbesök på sjunde dagen.
Sjuksköterskan sa bröstvårtan ser fin ut och inget konstigt. Blev jag glad eller blev jag glad? Jag tyckte också den ser fin ut. Betydligt tjockare är min egna men det finns en förklaring. Huden kommer krympa och platta till sig något under de kommande tre månaderna. Därför görs de större.

Skydda bröstvårtan dygnet runt i två veckor
De kommande två veckorna ska jag ha ett skydd för bröstvårtan dygnet runt. Nu kommer min talang som klipp-och-klistrare till pass. Haha.

Har fått med mig en slags ”skumgummi”-plattor med silikonklister på ena sidan. Klipper helt enkelt till en bit och klipper ett hål för bröstvårtan. Denna tar jag av när jag duschar och sätter på igen eller klipper till en ny.

IMG_20190904_153841.jpg

IMG_20190904_153754.jpg

Jag kan använda min vanliga bh. Ingen special-bh krävs.

Nu är det fritt fram att dansa och göra vad man nu gör när man heter Anna. Hurra!
Bara jag skyddar bröstvårtan såklart.

Stygnen
Tråden som använts att sy ihop snitten med, tar kroppen själv hand om. När de inte längre syns till, ska jag tejpa över sömmen med vanlig micropore-tejp som man köper på rulle på apoteken.

Bilder före och efter
Jag har tagit några före-, och efterbilder. Nu ska vi ha i minnet att jag har fotat med mobilen rakt upp och ner. Det kommer bilder efterhand som jag ser att bröstvårtan ändrar utseende.

Vårtgårdspigmentering
Något som är värt att berätta när det gäller att pigmentera vårtgård.

Detta ingrepp gör man minst fyra månader efter att man fick sin bröstvårta. Det är ingen traditionell tatueringsmetod. Det heter pigmentering.

Pigmenteringen sker på plastikkliniken. I alla fall på det sjukhus jag tillhör. Inom sjukvården får man enbart använda mineralfärger på grund av allergirisker. Denna färg är inte bestående utan försvinner med tiden. I bästa fall finns färgen kvar i fem år. Man bokar själv ny tid hos plastikkirurgen och får det gjort på nytt.

Tatuera sitt opererade bröst och vårtgård
Det finns de kvinnor som väljer att dekorera sitt opererade bröst med riktig tatuering. Att tatuera en bröstvårta och samtidigt smycka bröstet med något fint hos en tatuerare.

Är man inne på dessa tankar ska man inte skaffa en mineralpigmentering på kliniken då denna färg kan störa de färger som används vid tatueraring.

Om någon läser detta och som är inne på att göra tatuering istället, kontakta plastikkirurgen som du tillhör och ta en diskussion. Saker och ting är inte alltid så som man tror.

Det finns kvinnor som valt att tatuera dit en bröstvårta hos en tatuerare. Ett tips är att think twice innan du gör det. Sjuksystern berättade att hon både sett skräckexempel och snygga vårtor.

Hittade denna sida som beskriver pigmentering av bröstvårta.
https://www.skonhetskliniken.se/vartgardspigmentering/

Ha en härlig kväll.

Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

6 reaktioner till “Återbesök.Bröstvårta.Dag 7”

      1. Ska bli intressant att se skillnaden. Min bröstvårta är delad i två delar och flyttad. Ingen pigmentering görs utan när stygnen är borta är det klart. Törs inte ens tänka på hur det ser ut.

        Gilla

      2. Ahh. Just det ja. Så gjorde de på dig. Det berättade du innan. Aj!
        Jag fick det alternativet också men sa nej nej nej. Vill inte riskera något med mitt friska bröst.
        Du ska se det blir bra. De har gjort det där hundratals gånger.

        Gilla

      3. Ja, det är ju det att det friska bröst hamnade under kniven. Det kändes inte helt lugnt men nu är det gjort.

        Gilla

Lämna en kommentar