Biff Stroganoff à la Anna

Först vill jag berätta att jag är ingen kock. Presenterar ingen näringstabell , kaloritabell eller liknande. Inte heller information om  gluten och sådant. Det blir var och ens ansvar att ta hand om. Jag är bara en vanlig människa som vill dela med mig av mina recept. *ler* .
Dessutom är jag ingen fotograf och är inte ute efter ”tjusiga bilder”. Hoppas ni blir lite sugna i alla fall.

img_0177 img_0179


Biff Stroganoff à la Anna
Jag tycker det är godast att ha Crème Fraiche istället för gräddfil. Det blir mer fluffigt och mustigt då. Dessutom behöver man inte pudra över mjöl för att göra såsen lite tjockare. De gånger jag använder gräddfil brukar jag även ta i lite matlagningsgrädde för att göra det lite godare. Jag försöker att undvika att använda vitt mjöl i min matlagning och hittar andra vägar.

Recept till 2 portioner

  1. Mät upp riset och koka enligt anvisningarna på paketet.
  2. Strimla köttet i 1 cm breda bitar. Bitarna ska vara avlånga.
  3. Bryn löken så att den får lite färg och blir mjuk. Häll ut den på en tallrik.
  4. Stek köttbitarna på hög värme utan att de blir hårdstekta. (här pudrar du över 1 msk vetemjöl om du envisas med mjöl *ler* )
  5. Sänk värmen. Det ska nu småputtra utan lock.
  6. Tillsätt löken och rör om.
  7. Tillsätt Cremè Fraiche (eller gräddfil och grädde) , tomatpurén och Dijonsenapen. Såsen blir rosa.
  8. Blanda ordentligt.
  9. Krydda. Smaka av.

Eventuellt: hacka smörgåsgurka i små bitar och blanda i. Det blir en god smak tycker jag. Framförallt de gånger vi inte haft Dijonsenap utan tagit en annan senap som dessutom är söt. Kan annars ta i runt 20 små kapris (exempelvis Santa Marias inlagda). Eller servera dem separat och strö ovanpå för den som vill ha.

Till denna smarriga rätt brukar vi ha en sallad med Romansallad i bitar (tar bort den tjocka strängen i mitten), delade cocktailtomater, tunnskivad rödlök och eventuellt några skivor slanggurka. Till salladen har vi Andrés hemmagjorda vinägerdressing.
Smaklig spis.