Så här mår jag med min Kocks blåsa

Det jag berättar här är framförallt riktat till andra personer som ska operera sig och har många frågetecken.Detta kan kanske vara som ett lugnande piller.

Jag mår prima med min Kontinent Ileostomi – Kocks blåsa. Jag kan i princip styra mina toalettbesök. Fördelen är att man inte kan ”göra på sig”. Ingenting kan komma ut utan att en smal slang förs in i reservoaren. Det enda som händer om jag inte går på toaletten när det känns att det är dags, är att det gör ont. Reservoaren rymmer inte så mycket och blir den fylld så spänner det. Men om situationen kräver det så kan jag vänta medan jag letar efter en toalett om det så tar en timme.

Reservoaren är fullständigt pålitlig. Den jag har nu, den jag fick efter operationen år 2000 är betydligt mer pålitlig än den första. Det räcker oftast med 6 timmar mellan toalettbesöken. På nätterna sover jag hela natten. Det är bara att se till att inte äta direkt innan jag ska gå och lägga sig. Vara uppe tre timmar efter sista måltiden. Med eller utan Kocks blåsa är det bästa för magen att inte lägga sig direkt efter en måltid. Det är min åsikt.

Life is good. Be good to your life