Toaletter på krogen, flygplatser och liknande ställen

Jag kan gå på vilken toalett som helst med typ två undantag:
på mulltoa som ofta finns i fritidshus och kolonilotter. I detta fall blir det knepigt men går att lösa om man är flexibel och uppfinningrik. En liten balja med kranvatten och en hink att tömma ut avföringen i, fungerar. Till saken hör att det mesta som kommer ut ur min reservoar är vatten eftersom jag sprutar in runt en halv liter vatten i omgångar som blandar sig med innehållet i reservoaren. Vi som har Kocks blåsa kan inte vara så knussliga. Vi måste helt enkelt lösa det.

På restauranger i Kina blev det problem. Även den mest fancy restaurang har ”hål i golvet”-toaletter. En gång var vi på en jättefin Peking Anka restaurang i Beijing. Jag var bombis på att det var no problem att gå på toaletten där. Fel! Hål i golvet! Det vara bara att hålla sig och ”gilla läget”. På en enkel restaurang som vi åt på efter besöket på Kinesiska muren, där fanns toaletter med hål i marken. Till slut hittade jag en vanlig toalett men den använde de som städskrubb. Fint!

Nu var det fler i släkten som inte ville gå på ”hål i golvet”-toalett så det gällde ju inte bara mig. En tröst kanske. Fler än jag som fick ”hålla sig”. *ler*

Jag vill helst inte tacka nej till tillställningar i en koloni exempelvis, bara för att det är krångligt med toalettbesök. Naturligtvis är det mest praktiskt med en vask inne på toaletten. Det gör det inte på alla ställen. På krogen, på flygplatser med mera.

Handikapptoaletter i största allmänhet fungerar sämre. Där är ofta vasken jättelångt ifrån toaletten. Det är ju i vasken jag suger upp vatten i sprutan och jag har ju bara 50 cm armar som de flesta andra. Det fungerar inte att resa sig upp med slangen i reservoaren för att fylla sprutan. Det är direkt krångligt att ta ut slangen, fylla sprutan och sedan föra in slangen igen. Man blir ju aldrig färdig då.

Ett tips jag vill ge till dig med Kocks Blåsa och som fungerar bra är att helt enkelt ta med sig flera sprutor i toalettnecessären. Inte bara en. Fylla dem alla på en gång. På detta sätt kan jag klara mig några timmar även om reservoaren inte blev helt tömd. Det är bara att gå lite oftare i så fall.

Hälsningar Fiffiga Anna