Hypotereos -sköldkörtelsjukdom

Hej

Vissa har oturen att drabbas av sköldkörtelsjukdomen hypoteteos.

Jag är otroligt tacksam att inte ha drabbats men några bloggerskor jag följer har det svårt med denna sjukdom. Jag kan inte mycket om den . Inte mer än det som framgår här.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hypotereos-sjuka-micaela-magnertoft-lagerback-med-ny-medicin-kom-livet-tillbaka

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

14 reaktioner till “Hypotereos -sköldkörtelsjukdom”

 1. Det är märkligt att det ska vara så svårt att få rätt vård. Ju mer jag läser på om hypotyreos så mer konfunderad blir jag över sjukvården.

  Gilla

  1. Ja usch vad frustrerande!
   De pratade kort om sjukdomen på SVT – nyheterna nu ikväll. Eftersom den är så pass vanlig så är det underligt att det inte finns ordentlig behandling för det.

   Gilla

   1. Hade jag inte tagit blodprov privat hade jag fortfarande varit obehandlad eftersom man trodde det var biverkningar efter behandlingen. Inte förrän jag kunde visa att mitt TSH värde var 49 (!!!!) ist för att ligga på under 2.5 helst runt 0.2 så fick jag hjälp. Jag borde knappt orka stå upp. Folk som har 10-15 brukar vara jättetrötta.

    Gilla

   2. Det gäller att vara mer på nu efter C eftersom man hänvisar allt till biverkningar från antihormoner eller ”det brukar kännas så efter alla behandlingar”. Nu får man inte vara så sjuk själv att man inte orkar strida för att man faktiskt är sjuk :/
    De enskilda personerna som jobbar inom sjukvården gör ett jättebra jobb men att komma till kompetenta intresserade läkare som har TID eller är villiga att ta prover finns inte på kartan. Inte här i Stockholm iaf

    Gillad av 1 person

   3. Ja, men så fungerar det nu efter C ”allt” kan vara en biverkning från behandlingar och man borde vänta och se så varför ens ta prover på ev nya sjukdomar..

    Gilla

   4. Visst är precis ALLT biverkningar av C. Inte ska sjukvården ödsla resurser på att ta reda på hur det verkligen ligger till.
    Idiotiskt resonemang. Under all kritik. Verkligen!

    Gilla

   5. Speciellt när man inte kan visa att det typ rinner blod eller att en benpipa sticker ut – då kanske man blir trött. Annars räknas man som ”trött och ledsen” HEPP!!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s