Min födelsedag

 

I går fyllde jag år.
Och min mamma också.

Mamma har sagt att jag var den bästa födelsedagspresenten 1961. Gulligt sagt. Tänk om det hade varit ett guldhansband eller något annat som var den bästa presenten. men nu var det visst inte så. Fniss.

Min födelsedag är helig för mig. Har alltid varit så. Tar alltid semester och rår om mig själv. Vad jag sedan gör under dagen är inte så viktigt. Det jag känner för. Kan ligga på soffan , äta praliner och glo på film eller vad som helst. Gratta mamma brukar jag göra såklart. Ibland tävlar vi om vem som hinner ringa först. mamma brukar vinna. Jag är mer morgonpigg än henne och därför väntar jag flera timmar. När jag tänker ”nu är nog mamma vaken. Nu ringer jag”. tror ni inte hon hinner före? Kan ge mig tusan på att hon ställer klockan på ringning och vaknar tidigare än vanligt. Hihi.

_”Vad ska du hitta på idag”, brukar hon fråga. Vi brukar kolla med varandra och se till att hinna träffas och fika om inget annat.Denna gången blev det inte att mamma och jag hann träffas. Hon fick besök av sin syster och min bror och hans familj så det gick ingen nöd på henne.

Jag köper ju även present till mig själv. Jag brukar få det jag vill ha. I år gav jag mig en ny iPhone och ett snyggt mobilfodral. Grattis till mig, kära Anna.

På morgonen fick jag så fina blombuketter och bubbel. En vacker bukett och bubbel av André. Det står LOVE på flaskan. Fick också en stor tjusig bukett och en flaska bubbel av min barndomsbästis i Sundsvall. Tack Agneta * hjärta * . André och Agneta har visst haft en hemlighet. Hon swishade pengar och han handlade. Teamwork * ler*

Min älskade sambo André hade semesterdag och vi drog till Helsingör i Danmark. Vi brukar vara kulturella och gå på Borgerkroen. Detta är vår favoritkrog och den ligger precis intill där Scandlines lägger till sina båtar. Stället är hur gammalt som helst och har massor av kultur. Exempelvis ölen Tuborg Classic och snapsen Bröndum.

borgerkroen

Det tar ju bara 20 minuter över sundet från Helsingborg. Vips så är man i Danmark. Vi beställde in smörrebröd, Tuborg Classic och var sin Bröndum snaps. Mumma! Där softade vi en bra stund och bara satt och tittade på varandra, skrattade åt våra egna skämt och njöt. André och jag har alltid så himla roligt. Vi har samma humor och kan skratta åt samma skämt hundra gånger ungefär. Vi har några som är ständigt återkommande och vi skrattar lika mycket varje gång. * smile *

Efter det gick vi längs gågatan bort till ett ställe vi inte varit på innan. Vivaldi heter stället. Vi valde att sitta ute fast det var lite kyligt. De hade infravärmare på och gosiga filtar så det fungerade utmärkt.

Vi kör en bild va?

kaffedrink

Efter var sin kaffedrink och kladdkaka tog vi färjan tillbaka och hem med bussen till Landskrona. Just när vi var på väg hem, ringde den ena brorsonen (han med katten som vi passat, som jag berättat om innan)  och ville komma upp en stund. Han kom med en påse finchoklad och tulpaner. Naaaaw. Så sött av honom.

Sen myste vi tills vi somnade. André och jag. Detta var den mysigaste födelsedagen i mannaminne. * ler *

Kramellikram från Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s