14-15 februari. Vilodagar.

Hejsan
Hoppas din dag började bra idag.

Igår den 14 februari var en dag för relax och vila. Det är bara ett uppdrag jag hade: att ringa Onkologen i Lund och berätta om veckan som gått. Meddelade i deras röstbrevlåda.

Ett uppdrag till hade jag men det inkluderas i ”relax”. Ut i friska luften.
Vädret kanon. Sol, ingen blåst, underbart. Vi tog en promenad ner till Citygross. Vi bor ju centralt så det tar väl kanske 10 minuter att gå. Eller 15 minuter i den takt jag har numera.  André stack in och handlade medan jag satte mig på bänken i solen,  utanför.
Härligt! Där utanför träffade jag minsann en kompis som jag inte sett på länge.
”Hej hej”.  Avståndskram *ler*

Jag fick veta att jag såg fräsch ut. Tack så mycket. *ler* Det gör susen med en bra foundation , solpuder och läppstift.

André var snabbt klar och vi traskade vidare hemåt i sakta mak. Precis när vi var nästan hemma mötte vi en av mina barndomsvänner som åkt på samma virusskit som André och jag haft. Jag backade några steg och pratade en stund. Han lät inte alls bra, stackaren.
”Krya på dig. Vi ses”.

Smørrebrød

xxx
Hem och vila. Trött. Men först måste vi äta lunch. Klockan var ändå runt 13.00.
Andrés och mitt favoritställe är Borgerkrogen i Helsingør. Det är nog där vi trivs bäst. Några dagar innan första cellgiftbehandlingen, åkte vi in dit. Det var på min födelsedag den 25 januari. Eftersom vi inte kan komma till Borgerkrogen och Helsingør på länge så får vi göra det bästa vi kan.
Plan B: egna Smørrebrød. I Helsingør dricker vi såklart Tuborg Classic öl och tar var sin Brøndum snaps men denna gången blev det Coca-Cola och äkta kranvatten.
-Rostbiff med riven pepparrot, dansk remouladsås, egen inlagd gurka, rostad lök.
-Kallrökt lax, riven pepparrot, egengjord hovmästarsås, tomat och gurkskiva.
-Färska räkor, majonnäs, citronpeppar, citronskiva (jag glömde koka ägg).
-Knäckebitar med dansk ost: Svart Danbo och Havtornsmarmelad från Saxtorp.

Premiär att se en 40 år gammal film
Efter mackorna slappade vi och började kolla på en film. Inte vilken film som helst. Det var premiär för mig att se början på en snart 40 år gammal film: StarWars. Har aldrig sett den. Inte ens lite. André är en gammal StarWars fan och har massor med attraktiva StarWars-samlingsprylar kvar. Han har till och med skakat hand med flera av skådespelarna. Häftigt!

Vi har pratat en del  StarWars och igår eftermiddag började vi titta. Attan så pampigt och spännande den börjar. Otroligt välgjord, det lilla jag hann se innan jag somnade. Jag somnar ju på nolltid oavsett hur spännande film jag tittar på. Jag hann se runt 20 minuter kanske. Filmen känns modern och inte alls 40 år gammal. Som om den var gjord i förra veckan *ler* Nu när jag sitter och skriver vill jag fortsätta att titta. Det blev ju läskigt värre när Darth Vader dök upp!

Resten av dagen gick i slapphetens tecken. Jag mår okej och nästan som en ”vanlig människa” . André mår också bra.

”Tre lördagar i veckan”
Idag, den 15 februari har vi ännu en lugn dag. Lördag *ler*
Vi har tre lördagar i veckan numera:  Lördag, lördag, lördag, söndag, jobbedag, jobbedag, jobbedag. Det är inte jag som jobbar. Jag är sjukskriven till mitten av sommaren ungefär.

För att undvika risken att dra hem smitta från sin arbetsplats, jobbar André nu nätter. Han börjar jobba när kollegorna gått hem. Han jobbar långa pass fredag-söndag natt. Sedan är han ledig fram till nästa fredag eftermiddag. Det betyder att vi har tre lördagar i veckan. Idag är det lördag nummer tre.

Dags att raka huvudena
De enda sakerna vi har på vår ”göra-lista” är att raka våra huvuden. Andrés hår växer som gräs. Mitt hår växer som gräs. Peruken glider runt lite på min hala hårstubb hahaha. Det känns inte så skönt. Sitter bättre på ett huvud utan hår. Så det ska snaggas med trimmer. Kanske även rakas helt så som André gör med sitt. Han är ju så himla snygg i sitt huvud *hjärta*
Får se om jag är modig och vågar *biter på naglarna*

Det blir i så fall ingen livesändning på facebook denna gången.Kanske tar en filmning vid annat tillfälle. Måste ju rakas bort ganska ofta. Jag har fått jättefina tuggummitatueringar av yngsta systerdottern. Bland annat en med två kaniner som spelar tennis.  Den kan jag tänka mig att ha på bakhuvudet. *ler*
Coolt.

Ska bara kolla med henne om hon möjligen vill komma och hjälpa mig. Om hon är frisk.

Nu tackar jag för mig för idag.
Jag tänkte lägga upp några recept om några dagar. Recept på god mat som går snabbt att laga och enkelt. Sen drämmer jag till med lite avancerade rätter också *ler*
Bara våra favoriträtter.

Ha det bäst.

Le till dig själv i spegeln innan du går hemifrån. Säg: ”Du är okej. Jag gillar dig”.
Le till dem du håller på att krocka med i mataffären.  Man får ofta ett leende tillbaka.
Växla några ord med en gammal person, som liksom du står vid fruktavdelningen eller så. Det kan vara så att du är den enda den personen pratar med på hela dagen.  Det kan betyda mycket mer än man tror.
Hjälp den som verkar vilsen. Det mår man bara bra av. Att hjälpa andra.

Njut av dagen

1146707_556906637680625_2095145514_n
Gargamel Moses

Tack för att du läser min blogg. Det betyder otroligt mycket för mig.
Kramar från Anna

 

 

 

 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s