Tar vara på ”bra dagar”

Hejsan

Trodde jag blivit sjuk igen. I feber. Blev lättad att det inte var feber som var orsaken till att jag vaknade genomsvettig, utan mina duntäcken.

Somnade vid 22-tiden förrgårkväll. Vaknade genomsvettig. Var på väg att stiga upp.  Kände mig ovanligt trött. Brukar inte vara trött när jag vaknar vid 4-tiden på morgnarna.

Kollade klockan. Hon var 00.12. Ehhhh. Okej. Bara sovit två timmar fastän det kändes längre. Svalkade mig, drack kallt vatten och kröp ner i sängen med bara ett (1) duntäcke. Inte två. Grejen är att jag fryser när jag går och lägger mig och drar därför på mig två täcken. Boven i dramat var nog att jag satte upp värmen i sovrummet.

Både André och jag gillar svalt sovrum. Gärna fönstret på glänt fastän det är kallt ute. Fast min kroppstemperatur spelar mig spratt för tillfället.

Jag känner mig fortfarande som vanligt och tror det kommer att hålla i sig fram till onsdag den 22 februari när det är dags med nästa cellgiftbehandling. Ska vara där kl 15 och bilen hämtar mig kl 14. Därefter blir det några jobbiga dagar. Det är jag beredd på. Denna gången hoppas jag slippa att immunförsvaret körs i botten.

Har hört att man mår som ”bäst” (eller ”minst sämst” ) veckan innan kommande cellgiftbehandling. Därför tar jag till vara på de dagar jag mår bra. Samlar krafter, passar på att vara lite kreativ och aktiv. Förkylningen jag drog på mig den 12 februari, har börjat ge med sig. Den kommer  nog att vara borta inom någon dag, tack och lov.

V.I.P
Igår tog André och jag ta en promenad. Vi hälsade på äldsta systerdottern på fiket där hon jobbar ibland. Vi har inte setts på jättelänge så det såg jag fram till. Vi träffades där en timme innan hon öppnade för att jag skulle slippa riskera virus och få smitta bland en massa gäster.  Fint privilegium. Att få tillträde före alla andra gäster. Botanisera bland kakor, bakelser, smörgåsar och ekologiskt kaffe. Ungefär som på den tiden när Michael Jackson hade tillträde till klädbutiker och annat, efter stängningsdags så att han kunde kolla runt i lugn och ro.  Ni vet, vi personer av stor betydelse är ju priviligierade.  *blink blink*

Allra mest längtar jag efter att få träffa min familj: min dotter, mamma, bror med hans familj och syrran med hennes familj. Tur det finns telefon. Ska se ifall jag möjligen kan hälsa på mamma så snart min förkylning är över. Vill ju inte smitta henne.

Resten av söndagen gick i avkopplingens tecken. Låg i sängen och kollade på sjunde och åttonde avsnittet av The Crown som skildrar Drottning Elisabeth II av Englands första tid som drottning.  Fantastiskt välgjord och bra serie. Mycket påkostad. Går på netflix.

Nu har jag bara två avsnitt kvar att titta på. Har hört att det planeras ytterligare en säsong.  Hoppas det. Otroligt intressant. Tänk att hon blev drottning som 26-åring.

När jag sett klart de sista avsnitten ska André och jag titta på filmen The Queen igen, där Helen Mirren spelar Drottning Elisabeth II. Denna film utspelar sig i tiden kring Tony Blairs tillträde som premiärminister och Lady Dianas död och begravning.

Kan inte bli annat än fängslad av Drottning Elisabeth II efter att ha varit i vackra Windsor, England och tittat på Windsor Castles murar. Utifrån.

Hoppas att du också hade en lugn och skön söndag.

Avslutar med en bild på en annan drottning. ”Drottning av Kullagatan” som jag kallade henne på den tiden jag bodde på den gatan i Helsingborg.
Min älskade lilla Eliza-Estrella. *hjärta*

547418_380129145358376_68927873_n  524046_407011606003463_648457895_n

Denna damen kunde konsten att koppla av. Estrella blev 18 år gammal. En kärnfrisk liten birma. Helt frisk under alla sina 18 år, tills kroppen inte längre ville, på grund av ålderdom.

18 människoår motsvarar cirka 88 kattår.

Kramar från Anna
 

 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s