Mitt hår förändras

Hej
När mitt hår började växa ut efter cyto-behandlingen var det i princip vitt utom bak i nacken och lite på sidorna där det var ljusgrått. Jag hade läst om andra som också fått underligt hår efter cytostatikan. Någon kallade sitt hår för ”fårull” . Mörkgrått.

Nu börjar det bli lite mer grått tycker jag, fast fortfarande ljust grått. Jag har ju tonat håret rosa och som inte vill tvättas bort så jag kan bara gå efter utväxten som nu är två cm. Den är ljusgrå. Inte vitt som innan alltså. Kanske är på väg åt fårullhållet.

Härom dagen fick jag höra från någon som sa att hennes frisör sagt, att man ska klippa av håret som växer ut efter en cytobehandling för det är inget ”riktigt” hår?!?! Öhhh. Va?

Så vad gjorde jag då? Jo, jag googlade efter information. Efter en massa letande hamnade jag i en diskussionstråd där frågan var om man ska eller inte ska klippa bort det som växer ut.

Någon hade inte gjort det och håret var hur fint och tjockt som helst. Någon annan hade gjort det och det blev hur fint och tjockt som helst.

Jag har bestämt mig! Jag ska inte klippa håret förrän kanske till sommaren. Inget har övertygat mig om att mitt hår skulle må bäst av att bli bortklippt.

Jag ska ha långt hår igen. Behöver inte vara så långt som innan . Jag vill testa page och lång lugg så då kan det vara idé att håret växer jämnlångt. Sedan behöver jag kanske färga det om jag vill ha bort det rosa.

Den rosa toningen skulle sitta kvar i håret i 1-2 tvättar stod det. Jag har tvättat det fler gånger än så. Det har blivit ljusare men det försvinner inte helt. Toningen har bitit sig fast i håret ordentligt. hahaha. Jag gillar det rosa så det är lugnt men grejen är ju att det är 2 cm utväxt som är ljusgrått / vitt. Fast det ihop med rosa är ju en fräsch kombo *ler * Och jag använder alltid breda pannband så det syns inte.

Läste också någonstans att håret som växer ut blir starkt och fint. Att man inte tappar något hår på ett år. Inte konstigt håret är så tjockt om inga hårstrån lossnar.

Ja, ja det blir nog bra det med. Jag gillar mitt hår och färgen…… och mina solglasögon från sent 90-tal.

IMG_2609

Anna

 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

7 reaktioner till “Mitt hår förändras”

 1. Jag läste att det var en myt att man skulle klippa bort cytohåret. Hår som hår.
  Fast jag trimmar det men det är mer i väntan på att det ska bli tätare i hårbotten. Tycker inte det är så snyggt när skalpen syns. Sen när den är täckt ska det få växa ut lite

  Gillad av 1 person

 2. Ja precis! Hur ska man veta det? Nä det där är bara hitte-på kom jag också fram till. Håret är ju död materia. Gör varken till eller ifrån. Jag förstår varför du vill trimma bort det. Jag valde bort det eftersom jag vill ha långt hår igen och bestämde att låt det växa. och köra med peruk eller mössa tills det växte förbi ”cytostatika-frisyren” och det har det gjort. Du kommer också få jättefint hår tror jag. Bara det att det tar tid att bli täckt på hela huvudet. Har för mig det tog längre tid att bli tätt, uppe på huvudet. ”Skepparkansen” gick det fortare med hahaha. och vem vill se ut så? 🙂 Hur blir det när man får strålning? Förlorar man håret igen då? Jag slipper ju strålning så den erfarenheten slipper jag.

  Gilla

 3. Spännande att se hur det blir med håret. 4 mån sedan avslutad cytobehandling. Verkar stämma att det växer ca 1 cm/månad. Verkar vara böjligt, inte lockigt, grått för det mesta.
  Strålningen = ingen påverkan. Vill inte heller klippa eftersom jag vill ha lite längre frisyr.

  Gillad av 1 person

  1. Okej. Ingen påverkan av strålning. Det är ju bra. Jag trodde kanske håret rykte igen. Jag slutade min cyto för c:a 8 månader sedan. Mitt var lockigt i början och löjligt mjukt som en kattunge. Nu är det mer vågigt och växer typ rakt ut. Har börjat kamma ner det men det vill inte ligga ner. Mitt hår skulle platsa i vilken löjlig tecknad serie som helst 🙂 . Det blir dessutom knepigt fluffigt och yvigt när det är nytvättat. Tur jag gillar mössa och breda pannband. Jagär säker vi kommer få fint hår båda två när det väl får växa ut en bit.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s