Dag 4 efter ”expander-operationen”

Det är något som inte stämmer.

Det är exakt samma jävulska smärta i sidan som de andra dagarna. Jag passar på att skriva medan jag är stilla i sängen, lagt mig ner och tagit smärtstillande piller som inte hjälper nämnvärt.

Inte tillstymmelse till bättring. Visst, jag är nyopererad men ändå, efter 4 dagar borde det väl vara något framsteg i läkningsprocessen väl?

När jag kom hem från sjukhuset pallade André upp huvudändan i sängen med några av de stora soffkuddarna. Med andra ord halvsitter jag i sängen för att undvika ryggproblem och för att lättare kunna ta mig upp ur sängen och ner igen. Jobbigt nog, men lättare.

Så länge jag är helt stilla, är jag näst intill smärtfri. När smärtan kommer är det som ett fruktansvärt intensivt ”håll” i sidan plus att det känns som någon sticker mig med något vasst föremål. Nu fick jag de’ja vu. Skrev om detta igår va?

Jag vill inte gå på toaletten. Det är då det gör som värst ont. Funderar på hur jag kan göra annorlundamed sprutan som jag måste använda för att tömma min Kocks blåsa. Bröstmusklerna får jobba lite väl mycket och det är inte så bra.

Okej jag kan låta bli att äta för att slippa toan för ofta men det är ingen klok idé.

I morse blev smärtan så intensiv att jag nog skrämde grannen vägg i vägg med vårt sovrum med mina skrik och kvidande. Eller så trodde hon kanske vi hade riktigt spännande sex. Men så var det inte.

Det är något som inte står rätt till. Något är fel. Har ju bara ett vanligt journummer att ringa och vad ska de kunna hjälpa mig med idag, en söndag? Inget journummer till avdelningen. Det är ju inte livshotandeså jag får väl vänta att ringa mottagningen till imorgonbitti.

Bara jag kan undvika kramp i benen ovanpå allting så är jag tacksam.

Från imorgon ska jag få ta promenader. Hur fan ska det gå till? Kan inte ens klä på mig. Ska man kunna ta promenader efter 5 dagar? Ja i så fall är det verkligen något som inte stämmer.

Ska ge en donation till den som uppfann våtservetterna. För duscha är helt uteslutet och ren vill man ju känna sig. Mitt mål var att kunna ta en dusch imorgon men helt ärligt så tror jag inte det kommer funka.

Fy fasen vilket tråkigt inlägg. Men bloggen handlar om min bröstcancer och allt kring det så då blir det inte roligare än så här just nu.

Tack för att du orkat läsa ett så här tråkigt inlägg.

Jag undrar om jag verkligen kan gå på det där eventet på tisdagkväll. Det undrar jag verkligen. Faaaan.

Och nu behöver jag gå på toa. Jag vill inte!!

Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

4 reaktioner till “Dag 4 efter ”expander-operationen””

 1. Det är det som är jobbigt när man skall åka hem så snart efter en op. Kan bara tala om en stor op 1980 då jag hade myomer och man opererade bort livmodern i Helsingfors. Fick lära mig en viss teknik att komma upp ur sängen (då fick man vara 6 dar på sjukhuset).
  Du har inte fått instruktioner hur du skall stiga upp ur sängen mindre smärtfritt av sjukgymnasten? Och ja, de körde oss omgående ut i korridoren för att promenera, det är ju det härmed knutor och ärrbildningar samt blodproppar man talade då om. Det gjorde fasansfullt ont att gå upp och till toaletten. Och när jag sedan efter 6 dar åkte buss hem, varje asfaltgrop kändes i magen. Och när sjukskrivningen var över efter 6 veckor då hade smärtan precis försvunnit. Fick du inte morfinplåster/tabletter?

  Gilla

  1. Usch vad jobbigt för dig. Stackare. Sjukgymnasten visade hur ta sig upp och så men den tekniken att rulla över till friska sidan och upp funkar inte för mig eftersom smärtan blir mer ihärdig när jag”vrider” överkroppen.. Jag kom på ett eget sätt som jag inte orkar beskriva nu . Där jag slipper vridning. Tur jag har hyfsat rörliga ben 🙂
   Jag har fått starka piller som gör nig groggy som jag tar ihop med Panodil. Fast de starka pillerna tar slut om 2 dagar. Imorgon ska jag försöka ta mig ut och gå.
   Nu har snart dag 4 också gått och nu känns det bättre. Sticker inte i sidan men vågar knappt säga det för då börjar det väl igen. Just nu sitter jag i köket på en stol och det funkar .

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s