Härlig boost

12 januari 2017

Två ”bästisar”
Ringde först min barndomsvän i Sundsvall som jag pratar med regelbundet. Hon får en pigg och glad. Önskar bara att vi bodde närmre varandra. Hon har brutit handleden innan jul och är också sjukskriven. Hade jag kunnat, hade jag åkt upp till henne nu, men det går ju inte. Vi kom på att  – fasen –  när vi mår bättre  så möts på halva vägen och bokar in en spa-weekend. Halva vägen är ungefär Stockholm så vi får se till att hitta ett mysigt spa där. Hur svårt kan det bli?
Det tar vi till våren, bestämde vi.
Gött mos!  * ler *

Ringde även min andra bästis. Vi har ju inte pratat med varandra på så himla länge. Vi hade mycket att ta igen så vi snackade nog i en timme om ditten och datten efter att jag berättat för henne om min sjukdom och operation. Hon följer med och är smakråd när det är dags att prova peruker. Det ska bli sjukt roligt att ha henne med. Jag kan se framför mig att det blir en rolig stund. Hihi.

Önskar bara att min bästis i Sundsvall också hade kunnat vara med.

Jag fick så mycket energi i kroppen tacka vare mina två bästisar. Efter dessa två samtal, ringde jag mamma. Pigg som en lärka lät hon och det blir man ju glad av att höra såklart. Hon sa: ”Vi behöver nog komma ut ett tag” . Annars är det jag och min svägerska som brukar säga det till henne. Sagt och gjort. Låt oss ”göra Landskrona” . det går ju fort. * ler *

Det blir inga långa rundor med mamma snart 83 år och hennes rullator. Det blir kortare sträckor och därför är Landskrona centrum jättebra.  Allt ligger centralt så man gör stan på ganska kort tid.

Min bror har nyss flyttat hem efter många år utomlands så han och hans fru hakade också på. Det har alltid varit lite stressigt när min bror kommit hem två gånger om året i så många år. Till midsommar och till jul. Stressigt att hinna umgås innan det är dags för honom att resa tillbaka.

Nu har han flyttat hem och därför kändes det extra skönt och avslappnat att gå runt i stan och prata. Ingen stress av att han snart ska resa iväg igen.

Att gå med mamma på stan är mysigt. Något litet ärende som att handla blomjord, som var hennes ärende denna dagen. Sen vill hon fika. Hon bestämmer och vi följer med.  * smile *
Vi har alltid så roligt när vi träffas. Så även denna dag. Vi har alla stort portion humor blandat med sarkasm som nog bara vi själva begriper så det är alltid hur kul som helst.

Denna  dag blev jag hur pigg som helst. Det var ett tag sedan det kändes så här bra.
Jag var så pigg och fylld av energi att jag drog fram symaskinen och sydde mig en egen ”bröstkudde”. Jag har ju berättat om den mina gosiga kudden jag fick på bröstmottagningen. Det är bröstopererade kvinnor som gjorde detta till en ”grej”, en fin gest till kvinnor som blir av med sitt bröst på grund av bröstcancer. Här är min. I turkos sammet och lite blommig dekor.

turkos-kudde

När min älskade André kom hem från jobbet fick han möta vanliga Anna och inte den allvarliga tråkmåns jag varit till och från den senaste tiden. Han har icke klagat. Det är jag som tycker jag är tråkig nu för tiden. Och visst skrattar vi och skojar men jag har märkt att det blivit mindre av den varan från mitt håll. Ändring på det!

Man blir glad av att vara glad.
Kram från Anna

 

 

 

 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s