Helgen som gav ett rejält lyft

Nä nu blommar löken *skrattar*

IMG_0315

Grejen är den att vi samlar lite ”matrester” i en skål i köksfönstret. Nja rester och rester.
Rödlökshalva som vi låtit ligga och torka tillsammans med en massa citronskivor.
Den här löken har legat i skålen hur länge som helst och för två veckor sedan började något hända i den. En liiiten liiiiten lökbebis *ler*
Kul va?  Och lite märkligt.

Citronskivorna har inte muterat eller förökat sig. Ännu.

Idag är det måndag och en bekymmersfri helg har passerat. Skönt. Har blivit så upprymd och glad. Underbar känsla att vara klar i huvudet. Slippa den där grumligheten som kommer efter cellgiftbehandlingarna. Igår och i förrgår sov jag inte middag.  Det var ett tag sedan jag lyckats vara vaken en hel dag utan att för den delen somna klockan halv åtta på kvällen. Jag känner mig som en helt vanlig människa helt enkelt.

Var ute en snabbis på stan i lördags. Superskönt väder. Solsken +5 grader och vindstilla.

I lördags kom Sussie och hälsade på. *hjärta*
Vi är arbetskamrater sedan många år. Himla roligt att träffa henne igen.  Nästa gång vi ses är det nog varmare ute så att vi kan sitta på ett utefik i stan. Så länge jag är utomhus borde jag inte bli smittad av baciller. Tjoho! *ler* Ska envisas med att hon kommer hit så får hon en lite mer sightseeing i Landskrona varje gång. Nästa gång ska vi ta en fika på Gyllene Koppen har jag bestämt. Himla mysigt ställe. Det är tillfälligt stängt där men öppnar nog någon gång i april eller maj. Jag ska berätta mer om Gyllene Koppen vid senare tillfälle.

Lördag ja….
Jo jag hade gjort smarriga ägg & ansjovismackor och rostbiffmackor à la Borgerkrogen  i Helsingør. Massor av färskriven pepparrot, inlagd gurka, tunn skiva röd paprika, dansk remouladsås och rostad lök.
Mums fillibabben, tryck in i flabben. *fniss*

Vi fick en så gullig krukväxt av Sussie som vi planterade i Andrés gamla känga. Har precis skickat en bild till henne och blomkrukan blev godkänd.  *ler*
Låter ju lite nonchalant att plantera en växt man fått, i en gammal Björn Borgkänga men nu får jag dig att ändra uppfattning. Kolla själv.

Skon

 

När vi vinkat av Sussie fortsatte vi med vårt projekt ”Dyna II ”. Vi har fyra sittdynor att klä om.  Den första är klar. Klädd i Terrakiottaarmén, det berättade jag om i ett tidigare inlägg. Tjusigt va? Ni ser dem i bakgrunden på bilden här ovanför. En stor och en liten sittdyna att ha på golvet. Massor med dynor blir det totalt. Fyra stora och fem eller sex små. De blir använda när vi känner oss bohemiska *ler*

Terrakottaarmén
Terrakottaarmén består av cirka 8 000 soldater och hästekipage i naturlig storlek, gjorda av lera. Varje soldat är unik och har egna ansiktsdrag och utseenden. Det är ”bara” cirka 2 000 stycken soldater som grävts fram och finns att beskåda på ett museum i Kina. Det var Kinas första kejsare Qin Shi Huangdi som var vidskeplig och villa ha dessa soldater som beskyddare efter sin död. Han avled 210 f.Kr. Lerfigurerna glömdes bort och hittades av en slump i mitten av 1970-talet. Hur som haver så har vi en bråkdel av soldaterna avtecknade på vår sittdyna. Eller två dynor rättare sagt. Ganska hemskt att sitta på dem när man tänker efter. Fast vi är inte vidskepliga. Jo jag är. Fast bara lite. Och bara när det gäller Egyptens faraoer och gravar. Jag hade inte vågat plundra en grav där kan jag säga. Och ingen annanstans heller.

Dyna nummer två är på gång. Inte klar ännu. Bara dynans ovansida. Himla häftigt blir det. André har skissat och jag har sytt det på linneväv. Resten får bli en cliffhanger *ler*
Visar bild när den är helt klar. Det kommer att dröja några veckor eftersom jag inte hinner sy den klar de närmsta dagarna.

På onsdag är det ju dags med tredje cellgiftbehandlingen och kommande två veckor blir väl eländes skithelvete som vanligt och ingenting gjort.

Våra kära mammor på besök
I går, söndag ,fick vi kärt och efterlängtat besök. Våra kära mammor kom på kafferep. (Bara tre sorters kakor dock).  Vi har inte träffat Andrés föräldrar sedan jag fick mitt cancerbesked. Allt har varit pannkaka sedan dess och det har inte blivit tid eller möjlighet att träffas. I söndags blev det av. Våra mammor kom på besök. Så himla trevligt. Jag fick två stora nystan alpackagarn, från en av hennes alpackor. Så härligt. Jag är ju kär i hennes tio alpackor och nu har jag en av dem hemma i min garnlåda *ler*

Ska tänka ut noggrant vad jag ska sticka eller virka av garnet. Mina svärföräldrar bor på Hven och har sina tio aplackaherrar där. De trivs otroligt bra på Hven och har gott om mark att ströva runt på.

Hven är en underbar ö. Alpackorna är helt underbara djur. Perfekt kombo. Tänk att få uppleva både ön och alpackorna på en och samma gång. För min egen del blir jag helt lugn att komma in på Hven. Även under turistsäsong. Man behöver ju inte vara just där turisterna är. Det finns många avkopplande platser på ön.  Exempelvis i svärföräldrarnas trädgård. Fast den är inte för allmänheten *utropstecken* .

Jag får ett lugn när jag hälsar på alpackorna i hagen. De utstålar ett lugn och är coola. Dessutom doftar de så gott när man trycker näsan ner i ullen på dem. bland bråkar de med varandra men de är inte på något vis opålitliga utan reder ut sina tvister ganska sofistikerat. Det är min uppfattning. Svärföräldrarna som lever med dem har kanske en annan uppfattning.

Vissa blandar samman alpackor med lamor. Därför tror vissa att alpackorna spottar. Det är lamorna som spottar åt höger och vänster. Alpackor spottar bara på varandra om de blir ovänner. Jag fick med en spottscen när jag filmade dem en gång. Ska se ifall jag kan lägga upp filmen vid tillfälle.

Vill man göra något annorlunda kan man boka en Trekkingtur runt en del av Hven. Så snart jag avslutat min sista behandling och börjar känna mig frisk vill jag ta en promenad med dem. Kolla gärna in hemsidan för mer information.
http://hvenalpacka.weebly.com/

Tvära kast i dagens inlägg *ler*
I söndags lagade vi en favoriträtt. Älgfärsbiffar med ost i mitten och med stjärnanis och portvinssås. Så himla gott. Ganska kryddig eftersom vi kryddar med färsen och såsen med chiliflakes. Inget smör och ingen grädde. Endast en klick smör till stekningen.

Till detta har vi potatismos och blomkålsmos och en enkel sallad. Ett gott rött vin som passar till denna rätt är det Argentinska vinet Quara # 6551. Likaså Coffee Pinotage #6315. Det fungerar även utmärkt med vanligt kranvatten och bubbelvatten.  För min del dricker jag ingen alkohol under min behandlingsperiod. Inget jag är förbjuden att dricka. Jag är helt enkelt inte sugen.  André är måttligt förtjust i vin och öl så vi kör med bubbelvatten eller kranvatten.

Mina smaklökar är ju helt ur banan. Det har jag berättat om tidigare. Choklad tilltalar mig inte ett skvatt.  Varken vin eller annat med alkohol vill jag ha. Kaffe har jag slutat med. Sällskapdrack två koppar kaffe igår när våra mammor var på besök men inget jag egentligen längtar efter eller saknar. Sådant som innehåller överdrivet mycket socker är direkt äckligt. Pågens Finska Pinnar fungerar. Det smakar inte så sött.

Nu ska jag fortsätta på ett vid-sidan-om-projekt. Jag har en massa på gång. Halvfärdiga projekt. Ibland vill jag virka samtidigt som jag tittar på Netflix. Ja då tittar jag på en serie och virkar på koftan jag håller på med. Ibland vill jag sy. Ja då går jag in i hobbyrummet och syr på en av kuddynorna.  Ibland vill jag göra allt på en och samma gång och då blir jag lite stressad och kan inte välja vad jag ska göra. Det är huvudet som spökar och jag skyller på cellgifterna som cirkulerar i kroppen.

Funderar på att ta en liten runda på stan. Ska bara handla mjölk och lukta på luften *ler*

Hyfsat soligt just nu och +4 grader. Fast min väder-app visar regnskurar. Hmmmm. Inte här i alla fall men det ser lite mörkt ut längre bort mot Danmark.

Jag önskar dig en bra måndag.
Hälsningar Anna
 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s