En droppe schampo och frisyrer

Hejsan
Hoppas alla mina läsare har det bra idag. Kanske en dag till att njuta och koppla av?

IMG_1211

Jag vaknade tidigt, innan det ljusnade och sitter fortfarande med min kopp te. Favoriten är detta te med kanel, kardemumma och ingefära. På snöret på varje påse får man lite fina inspirations,- och visdomsord. We are born wise, we are born complete står det på min tepåse. Fint * ler*

Känner mig lugn och avslappnad. Idag ska jag bara njuta. Jag har ju sällan tider att passa mer än ”mat och sovklockan”. Jag gör det jag vill och orkar, varje dag.

På mitt schema finns:
-stretcha kroppen varje morgon, middag, kväll. Tänja ut ordentligt.
-”gå på stället” . Har svårt att gå på grund av att jag har ”svullnadkänsla” under fötterna på morgnarna. Fötterna är inte svullna med de känns som om de är runda undertill. Jätteknepigt. Trampar på yogamattan tills det känns bra under fötterna. Tar cirka 30 tramp innan jag kan gå som vanligt.
-diverse work-out på mattan. Yogamattan är alltid framme.
-en power walk eller en lång promenad om dagen. Oavsett väder (här jag har fuskat en del)
-måste äta frukost senast klockan 10 (läkarens ordination eftersom jag inte har mycket till hungerkänslor)
-äta lunch vid 13-tiden
-äta middag vid 17-tiden

Utöver detta har jag inget schemalagt och vill inte ha det just nu.

Hår och frisyrer
Nu har mitt hår vuxit till 1,5 cm. Tjockt som tusan är det. Verkar som att precis alla hårsäckar vaknat till liv och vill jobba med att producera hår. Jag har alltid varit långhårig. Rakade bort 74 cm strax innan första cytostatikabehandlingen. Visste att det skulle ryka så jag såg ingen glädje i att vänta på att tussar skulle ramla av succesivt så vi rakade bort allt. Mer om detta finns att läsa en av mina sista inlägg i januari 2017.

En (1) droppe schampo går åt för att tvätta håret. När jag hade mitt långa hår tvättade jag det ungefär var femte dag. Mitt hår blev aldrig fett eller så. Dessutom använde jag aldrig stylingprodukter. Bara schampo och vårdande balsam och inpackning. En grej jag märkte var att så länge jag inte borstade eller kammade håret uppe på huvudet så blev det inte fett. Jag kammade bara längderna. Det är nog anledningen till att det inte behövdes tvättas oftare. Praktiskt ju * ler*

Jag gör inte inlägg på facebook speciellt ofta och är där bara korta stunder någon gång i veckan för att hålla mig à jour i vissa intressegrupper jag är med i. Fast nu i helgen fick jag ett ryck och publicerade första bilden på mitt hår. Här har vi den:

IMG_1183

Fick många positiva kommentarer från vännerna och tips om frisyrer. Så gulligt av dem att engagera sig * hjärta*. Kan säga att jag aldrig kommer att vänja mig vid att vara så här korthårig. Trivs inte ett dugg och fortsätter därför använda peruk eller mössa när jag är ute. Dessutom gillar jag huvudbonader . Jag ser peruken som en huvudbonad, en accessoar till min klädsel. Därför har jag två peruker och en massa olika mössor och hattar. Har beställt en peruk från Japan som kommer om några veckor. Ska bli spännande att se hur den är. Dessutom har jag möjlighet att få en peruk till som betalas av landstinget. Eller rättare sagt jag får lägga till några hundra kronor själv.

De som gillar mig i detta korta hår får passa på att titta för detta är once in a life time. Just nu tycker jag att jag bara ser ut som en med ”cytostatika-frisyr” . Och med det sagt kommer tipset hur man kan piffa till håret medan det växer.

Tadaaa……

FullSizeRender

Lila. Eller ja…. det skulle bli lila men blev blått. Fast på denna bilden ser det mer grått ut. I verkligheten har det nästan samma färg som medelhavet kring Cyperns kust.

Ja ja. Det blå försvinner efter några tvättar så det är lugnt. Ska testa andra färger sedan när håret vuxit sig 1 cm till.

Igår hade vi kräftskiva i syrrans koloni. Mina syskon med respektive och deras barn med respektive. Min dotter och min mamma var inte med. Tyvärr.
Vi blev 14 personer. Det var som det brukar när vi blir så här många. Sitter som packade sillar med armbågarna tryckta mot sidan och rörelser med precision framåt för att inte riskera att stöta till grannen och spilla ut dennes snaps. Inga rörelser sidled fungerar speciellt bra. Sedan ska det ju skickas en massa mat fram och tillbaka runt bordet. Skicka, skicka, skicka. Kors och tvärs och fortfarande knappt kunna röra armbågarna från sidorna. Jäkligt komiskt hahaha. Naturligtvis ska någon be en skicka något precis när man börjat komma till ro och ska bre sin knäckemacka.

Jag äter inte kräftor. Pallar inte allt mekande för att få ut lite ätbart. Mycket jobb för ingenting. Dessutom lite för slafsigt för min del. En burk kräftstjärtar i lake och en klick majonnäs att doppa dem i, det tar jag med mig och det gillar jag. Muuums.

Peruker
Kände så för att ha på den rosa cosplay amine-peruken. Japansk ”tecknade-serier-hår”. Lånad av en kompis. Jag bara älskar den. Man kan ta av de två långa tottarna i sidorna och då blir det en nice pixie cut frisyr. Nu är ju detta en japansk amine-peruk och de har ofta rejält mycket lugg. Och ner i ögonen ska luggen hänga. Aningen i vägen men det gör ingenting * smile*

IMG_1208  IMG_0980

Hårstråna är syntetiska och heter kanekalon. Känns och ser ut som äkta hår. Fast de tål inte stark värme så man ska inte ha den på om man ska öppna ugnen exempelvis. Inte heller använda locktång och liknande produkter.

Funderar du på att styla dig med en peruk till schyst pris köpt på nätet så är mitt råd att satsa på en peruk med kanekalonfibrer eller kanubiafibrer. Finns fler sorters fibrer med god kvalitet. Kolla också att peruken går att justera lite i storlek invändigt. Samt att innanmätet i peruken är ett monofilament nät. Ett tunt naturfärgat nät. Då känns det luftigt och skönt. Inte som att ha en mössa på sig. Jo, kanske de första dagarna bara men man vänjer sig.

Sen är det bara att ta på peruken och låta kanten ligga i kant med det egna hårfästet. Ibland har jag sett kvinnor som har peruken en bit ner i pannan och då ser det ju knappast naturligt ut. Har man eget hår som har vuxit några centimetrar är det bra att trä på ett hårnät som ser ut som en tjockare variant ”tunnstrumpamaterial” för att få peruken att sitta på plats. Med mitt korta så sitter peruken på plats ändå men snart får jag nog börja använda en sådan. Har beställt redan.

Mina riktiga peruker skaffade jag på peruksalong i Helsingborg. Carl M Lundh. Fantastiskt bra hjälp fick jag. Tjejen som har salongen,  beställde hem peruker efter min beskrivning och önskemål. Mer om mina perukprovningar finns att läsa i inläggen peruker peruker peruker och perukprovning nr 2.

Åter till kräftskivan
Vi har alltid superkul när vi träffas. Sarkasmen haglar från alla håll och det är ingen hejd. Alla får sin beskärda del hahaha. Jag är ganska bra på att driva med mig själv. Det brukar uppskattas * ler*

Innan jag berättar vill jag flika in följande: Här nere i Skåne är det många som säger ”bröna” istället för ”bröden”. Och bröst brukar kallas för ”bröd”. Eller… ja ”brön” om man är skåning. Det blev ju ett farligt skickande av mat hit och dit och någon sa till mig: ”kan du skicka bröna” på överdriven skånska och jag svarade:
-”Inte lönt. Jag har bara ett”.

Mamma var inte med igårkväll. Annars är hon också med på noterna när vi vevar igång runt bordet.

På tal om andra noter så blev det i vanlig ordning ett gammalt sånghäfte som åkte fram. Dock var det en sång som syrran och jag inte sjöng igår. Det är Evert Taubes Fritjof och Carmencita i Samborombon . Ponera att Evert hade fel? Tänk om byn inte hette Samborombon utan Samboromborombon. Då blir det betydligt roligare. Texten förskjuts till musiken och blir typ så här:

Samboromborombon en liten by förutan
gata den ligger inte långt från Rio de la
Plata nästan i kanten av den blåa
Atlanten och med pampas bakom sej många hun-
dra gröna mil dit kom jag ridande en af-
ton i april för jag ville

dansa Tango. Dragspel, fiol
och mandolin hördes från krogen och i
salen steg jag in där på bänken i mantilj och med en ros vid sin barm satt den bedårande lilla
Carmencita Mamman, värdi-
nnan satt i vrån, hon tog mitt ridspö, min pistol
och min manton. Jag bjöd upp och Carmencita sa: Si gra-
cias senor Vamos a bailár

este tango. Carmenci-
ta lilla vän, håller du
utav mig än ? Får jag tala med din mamma och din pappa
jag vill gifta mej med dej ,
Carmencita . Nej, don Frit-
jof Andersson, kom ej till
Samboromborombon om ni hyser andra pla-
ner när det gäller mig,

än att dansa tango. Ack, Carmencita gör mej
inte så besviken,

Och så vidare hihi. Vissa blir helt galna när vi börjar sjunga denna versionen. Hahaha.

Åter till peruker och frisyrer.
Efter att ha läst alla tips från mina facebookvänner om diverse frisyrer gick det upp för mig att jag nog ska börja fundera lite på frisyrer under tiden håret växer. Det kan antagligen inte bara växa hej vilt. Inte vet jag. Jag har ju varit långhårig typ alltid.

Några tyckte jag absolut ska ha det kort med Annie Lennox-frisyr. Så kul att de engagerar sig i mitt hår. Lennox´ hår är liiiite för kort för min smak. Men det lär ju bli en Lennoxfrisyr oavsett eftersom håret ska växa. Så om 1 cm (typ i oktober) har jag nog sådan frisyr. Kommer att tona det åt det orangegula hållet för att få mina Lennoxvänner glada * ler*

En av mina bästa väninnor tycker jag ska ha blått hår. Hon blev jätteglad att se bilden på mitt blåa hår.

Waaaoooo
Av min dotters bästa kompis fick jag jättebra tips. Pixie-cuts. Har aldrig hört talas om Pixie cuts så jag googlade. Ja men JAAA. Waoooo. Pixie-cut. Shit va snyggt. Hittade massor med olika varianter. Här kommer några bilder som jag gillar:

Lila hår  pixie GoldieHawn

Svartvita bilden: Goldie Hawn 1969. En av mina favoritfilmer är kaktusblomman (Cactus Flower) från 1969. Undrar om det inte är den första film Goldie Hawn är med i. Hon är drygt 20 år där. Hennes frisyr är outstanding och hon är så underbar i denna fantastiskt charmiga film. Ingrid Bergman och Walther Matthau är också med.
Hennes frisyr kan jag mycket väl tänka mig att prova.

Se filmen, kära läsare. Själv har jag sett den säkert 20 gånger. Till och med min dotter fastnade för den när vi sett den tillsammans. Äpplet faller inte långt från trädet heter det ju * ler*.

Nu är klockan snart lunch och jag har glömt äta frukost. Igen!
Min tredje kopp Yogi te har kallnat.
Under tiden jag skrivt dagens inlägg har jag pausat och stretschat och gjort mina sit-ups.
Nu ska jag ta mina gummiband som jag spänt fast på Andrés träningsstång i hallen och träna armarna.

Solen tränger sig fram och det ser ut att bli en sval, skön sensommardag med soldis / sol. 19 grader och vindstilla. Nu ska vi ut och promenera. André och jag. Det blir brunch när vi kommer hem.

Må härligt
Anna

 

 

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

6 reaktioner till “En droppe schampo och frisyrer”

 1. Tack för peruktipset! Jag beställde några mer roliga partyperuker till mig eftersom jag räknar med att inte ha något hår i börja av oktober. Annars kör jag nog med mössa.

  Gilla

  1. Hejsan Maria. Så glad jag blir att jag kan vara till din hjälp. Kul att du skaffat roliga peruker. Jag är också sådan att vilja ha lite annorlunda och inte bara ”vanliga” frisyrer.
   Riktiga peruker så att säga, de kostar runt 2000kr och mer. Bidraget jag fick av landstinget var på 6000 kr och räcker till knappt tre stycken peruker.

   Peruken jag beställt på nätet gjorde jag via wish-appen. Ifall du gillar att sticka ut och ha en rolig peruk så hittar du massor till jättebra priser på wish.com. Finns ofta mycket bra beskrivning och vad det är för syntetfibrer med mera. Jag blev helt lyrisk av alla perukvarianter *ler *.
   Får se hur den är när den kommer. Dröjer en månad i leveranstid. Du gillar mössor precis som jag. Gillar du att virka? Då kan jag tipsa om mina -vad jag tycker – coola virkade ”ABBA”-mössor. I stil med sådan Agneta hade när ABBA vann med Waterloo. Virkmönstret ska jag lägga ut i en flik på min sida. Inte idag men imorgon. Dessutom en stickad supercool mössa som är jättelätt att sticka. Ska lägga ut bild och beskrivning på den också.

   Hoppas du kan ha ro och känna lugn i din tillvaro.

   Gillad av 1 person

   1. Hittade en massa på you tube om hur man mixtrar med syntetperuker för att få dom att se ”bättre” ut. Finns tydligen en hel värld där ute som jag inte hade en susning om 🙂
    Hittade en del här: http://www.lightinthebox.com/sv/c/cosplay-peruker_5016?prm=1.3.54.0
    Hmm… jag har nog inte virkat sedan i skolan. kanske ett nytt nöje som väntar? Just nu har jag helvetes ont i armen (känns som om någon sprutar syra i armhålan) efter borttagningen av lymfkörtlar så jag gör begränsat med saker fast virka… tja kanske en vintersysselsättning.
    Hittade även en el länkar om hur man knyter sjalar så det ser ut som om man har en massa hår. Skitsmart! https://www.youtube.com/watch?v=ha6iXTrwzWg
    Nu känner jag mig riktigt taggad att bli av med håret 😀

    Gillad av 1 person

   2. Waooo Maria . Underbart att höra att du ser fram till att bli av med håret . Armhålan ja….. det kommer göra skitont länge. Bästa medicinen är sjukgymnastens träningsråd.
    LightInTheBox har jag dålig erfarenhet av. Tyvärr. Kul du hittat peruker. Ska kolla länkarna sen. Sitter i väntrummet på sjukhuset nu så jag hinner inte.
    Hörs igen. 🙂

    Gilla

 2. Haha. Okej 🙂 . Får hoppas det är bra peruker. Jag har kollat länkarna. Bra tips det där om hur man kan fixa till peruker. Många coola peruker i länken . Finns ju hur mycket som helst 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s