Avkoppling på Hven

IMG_1312

Hej

André och jag åkte in till Hven i fredags och hann med 10-båten, direkt efter att jag varit och tagit blodprover. Vädret var inte det bästa men det regnade inte. Var ganska behaglig temperatur på runt 15 grader.

Det tar 30 minuter över med färjan. De har supersmarriga kanelbullar i fiket på båten och jag funderade på om jag skulle köpa tre till mig själv.
Grrr. Fiket var stängt. I Bäckviken finns ett café och in dit rusade jag för att kolla om de hade kanelbullar. Ja, det fanns ett antal sådana men jag fick inte köpa för de var till en bokning de hade.
-Ja men ni har väl fler än de på fatet där? Nä det hade de inte…..

Säsongen är i princip över på ön så jag förstår att de inte har berg av kanelbullar varje dag. Men jag kunde väl få köpa eeeen iallafall.

Det är inte så ofta jag är sugen på kanelbullar men den här dagen var jag det och detta verkade vara en dag där jag inte kunde få någon. 😦

André skulle iväg till affären uppe på ön och kom tillbaka med en vetelängd eftersom de inte hade kanelbullar i affan. Inte samma sak men en, två bitar slank ner. Smarrigt.

Skönt att slänga på mysbrallor och slänga sig i soffan inne hos svärföräldrarna med virkprojekten och titta på utsikten över Öresund och fastlandet långt där borta. Vi sover i svärföräldrarnas lilla mysiga 4-personshotell de har på tomten. Dubbelsäng på nedervåningen och ett rum med två enkelsängar på ovanvåningen. OCH med havsutsikt såklart. Bilden överst i inlägget är tagen från ena fönstret på övervåningen.
Så litet och gulligt att det knappt går att ta foton, men här är det lilla pentryt och trappan upp till övervåningen.

IMG_1301

Att vara på Hven ger ett så himla skönt lugn. Även ifall det är högsäsong så får man ändå ett lugn. Vi är ju inte där alla turisterna är. Visserligen kommer det ofta turister cyklande, som vill se alpackorna, och det är ju trevligt.

Jag har i tidigare inlägg berättat om Hven och om svärföräldrarnas alpackor. Och jag kan berätta hur länge som helst om denna lilla ö i Öresund som tillhör Landskrona.  När jag var liten vistades jag mycket på Hven, hos min faster och farbror så jag har många fina minnen härifrån. Nu har jag nya minnen. Exempelvis mötena med de nu 13 alpackorna. Alpackorna stormtrivs på ön och har riktigt mycket betesmark. Låååångt uppe på slänten kan man se dem när man går förbi.

IMG_1395 IMG_1338 IMG_1397 IMG_1400 IMG_1324

Bilderna här gör dem inte rättvisa. Det har regnat på dem och jorden är lerig. Ibland får de sig ryck och ska rulla sig på marken. I normala fall är de rena och fina. De till och med doftar gott. Jag fick tjockt alpackagarn av Andrés mamma som jag virkat en härlig, mjuk sjal av. Eller axel & halsvärmare. Doftade gott medan jag virkade * ler*.
Ska lägga upp en bild senare på den. Ska bara köpa tre benliknande knappar att sy i, sen är den klar.

Om man är riktigt stressad och behöver få ett lugn, är en bra medicin att ta en trekking-tur med alpackor. Det finns många som upptäckt det efter en promenad. Alpackorna är lugna och coola. De har grimma och koppel och man går i deras takt. Alpackorna bestämmer takten. Ibland får man styra igång dem och visa vägen. Ungefär så fungerar det.

Läs gärna mer här  http://hvenalpacka.weebly.com/

Mer om djurlivet på Hven * ler*
Förutom alpackor finns det även andra djur på ön och som jag fångade på bild. 🙂

IMG_1295 IMG_1320  IMG_1323 IMG_1305
IMG_1309 IMG_1322

Jag önskar alla en skön söndag.
Just nu har solen brutit sig fram genom molen och vi har 18 grader. Det ska visst vara uppehåll idag. Så bra att slippa gummistövlar på promenaden. Inte så skönt om man ska gå länge.

Hej så länge
Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

4 reaktioner till “Avkoppling på Hven”

 1. Åh, inser att det finns så många ställen i ”närheten” som jag aldrig varit på. Istället har jag suttit i evigheter på flygplan. Är det ett tecken på ålderdom att vilja upptäcka mer hemmavid? 😉
  Alpackor är ju himla coola.
  Inser att jag måste bli frisk från den här jäkla cancern så att jag kan börja uppleva igen och inte bara fundera på biverkningar.

  Gilla

  1. Ja visst finns det mycket att uppleva här hemma. Jag har /är likadan att flyga kors och tvärs på långa resor runt jorden. Och så har jag inte ens varit på Gotland! Kanske hyra en husbil och bila norrut nästa sommar 🙂 .
   Ålderdom? Haha. Nej det tror jag nog inte alls 🙂 .
   Det kommer finnas tid igen att tänka på upplevelser och resor.

   Gilla

   1. Jag har aldrig varit på Gotland heller. Och inte på Österlen.
    Norr är jättefint. jag kommer ju från Haparanda och vägen mellan Haparanda och Övertorneå är jättefin att åka i när det är midnattsol 🙂

    Gilla

   2. Ja det kan jag tänka mig. Midnattssolen där uppe. Piteå är det mest norrut jag varit och då var jag bara 7 år så det räknas väl inte. Sundsvall reser jag till en gång om året. Uppvuxen där. Österlen är fantastiskt fint…. har jag hört…..
    Har bara varit där en gång och det var vid Ales stenar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s