Tre veckor utan Tamoxifen

Hej.

Snabb rapport.

Jobbigast nu är den långdragna ”frossan”.  När den är som värst (som just nu i skrivande stund) så känner jag mig sjuk och vill bara krypa ner under täcket.

Det är svårt att få till balansen. Dricker jag för mycket varma drycker så slår det över efter ett tag och jag blir jättevarm. Svårt att hitta jämvikten.

På jobbet har jag fått några värmetoppar på förmiddagen då jag har extra mycket att göra. Fast det är inte samma intensiva värme som när jag åt Tamoxifen men dock så pass att det är ett problem. Men värmetopparna går över hyfsat snabbt ändå, om jag drar ner på tempot. Ibland efter en halvtimme.

Min slutsats är att detta inte är T:s fel helt och hållet. T borde vara borta från min kropp vid det här laget. Antingen är sköldkörteln inblandad eftersom frossan är onormalt stark eller så är det helt enkelt så här jag har det i klimakteriet nu för tiden. Ingen aning. Eller så har jag en annan åkomma som inte är upptäckt ännu. Ingen aning. Jag väntar svar från onkologen angående blodproverna jag tog för fem dagar sedan.

Att jag fryser på detta sätt får mig att inte orka laga mat och knappt ens äta. Slänger i mig några knäckemackor. Och på tal om att äta.  När jag har normal kroppstemperatur eller är varm och äter mat, så sätter temperaturfrossan igång (inte matfrossan hahahaha).
Det är likadant varenda gång jag ätit. Så jag garderar med att dricka ljummet vatten till maten och efteråt dricka en halv mugg kokt vatten. Det brukar hjälpa tillfälligt.

Det är sjukt svårt att klä sig tycker jag. Minsta lilla fel klädd så sätter termostaten i kroppen igång och bråka. Mitt råd är att hålla sig till bomullskläder och ull.  Syntet r nog det värsta att ta på sig. Jag undviker syntetkläder så mycket jag kan men det räcker ibland med att dra på ett par 20 DEN tunnstrumpor för att täppa till huden.

Tunnare kofta är bra. Den kan man knäppa upp och enkelt ta av och på. Skinnstövlar inomhus? Nej nej nej. Om man inte gillar svettiga vader förstås.

Kan ändå inte låta bli att skylla just detta problem på T eftersom jag var utan klimakteriebesvär innan jag fick bröstcancer och helvetesresan med cellgifter.

Mina torra slemhinnor i underlivet och näsan är på väg att rätta till sig till det normala. Jag har ökat dosen havtornskapslar (Membrasin) och tar även Replens för underlivet för säkerhetsskull för att inte riskera att det ska förvärras. I näsan använder jag Nosoil som hjälper en hel del.

Nu ska jag ta en knäckemacka med ost och sedan krypa ner under täcket en stund.
Borde gått ut men nej. Inte nu iallafall.

Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

11 reaktioner till “Tre veckor utan Tamoxifen”

  1. Ja det kan väl inte vara så här det ska vara. Det är verkligen ett handikapp. Tillvaron går åt att fundera på hur jag ska kunna underlätta för mig och kampen att komma på den totala lösningen på problemet så att jag kan ägna mig åt annat.

   Gilla

   1. Ibland vet man inte vart man skall vända sig. Om det är kirurgen/bröstmottagningen eller ssk/onken eller Vårdcentralen. För egen delk skall jag igen till VC för att reda ut mitt värkande knä. Vad jag läser mig till ger Exemestan värk i axlar,rygg,knä mm. Men tror att det härrör från en knäskada långt bak i tiden.
    Finns någonting som heter sympatiska nervsystemet som kan ge dina symptom?

    Gilla

 1. Så besvärligt du har det..
  Hoppas du får svar på dina prover, det är ju alltid skönare att få veta en orsak. Här hjälpte det att byta fabrikat på T. Vips så försvann torra slemhinnor och jag kan både ha linser och sex utan glidmedel😜

  Gillad av 1 person

   1. Jag fick först orifarm och bortsett torra slemhinnor hade jag inga jätte besvär. Men fick så himla mycket besvär i ögon & underliv och bytte till sandoz och det verkar funka. Dock trodde onkologen mer att det hade med cellgifterna att göra.

    Gilla

   2. Jaha ja. Så bra att de funkar okej för dig.

    Ja det är nästan omöjligt att veta vad som är effekter av cellgifterna och vad som beror på pillerna.

    Det är ju ”samma verksamma ämnen” i pillerna som de på apoteket säger. Att det bara är olika tillverkare. Undrar om man kan få biverkningar av de overksamma ämnena i pillerna. 😳

    Det jag inte begriper är varför biverkningarna förvärrades efter ett år med Tamoxifen. Onken sa till mig att de flesta kvinnor brukar uppleva att biverkningarna avtar något, efter ett års tid. I mitt fall nästan tvärt om.

    Gilla

   3. Ja jag vet, de säger det på apoteket. Men olika tillverkare har olika bindningsmedel och anndra tillsatser som inte räknas som verksamt ämne men som ändå kan påverka de verksamma ämnena ☺️

    Usch ja, tänk vad mycket man ska igenom efter sjukan! Skönt du mår bättre nu iaf!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s