7 veckor med sprängfylld expanderprotes

Hej

Den 11 juni var sista påfyllningen av min expanderprotes.

Jag slutade använda bröstbandet i början av juli. Stod inte ut att använda det längre. Obekvämt och skavde. Tänk att jag haft bröstbandet sedan mitten av april. Sjukt lång tid att använda dygnet runt.

Bröstbandet har haft som syfte att trycka ner bröstet i samma position som det friska. Jag tycker bröstet blivit lite deformerat av bröstbandet. Lite intryckt upptill.

När jag bytte mina implantat 2016, nio månader innan jag gick bröstcancerbeskedet, då skulle jag ha bröstband i två månader. Så jag gjorde samma sak denna gången. Använde det i två månader. Jag tycker brösten är i samma höjd. Det enda är att expanderprotesen fortfarande är plattare framtill och fylligare i sidan jämfört med mitt friska bröst med vanligt silikonimplantat. Detta bekymrar mig lite.

Ska försöka få tag i någon på plastikenheten imorgon och förhöra mig.

Dessutom har det börjat ”spränga” i expanderbröstet. Huden är ju sprängfylld och ska vara så till mitten av september. Det ät ju 6 veckor dit. Det stramar ute i sidan emellanåt när jag ligger ner och det värker till liksom. Inte så att jag behöver värktabletter. Jag tar till min hjärtekudde och klämmer fast i armhålan när jag lägger mig ner.

Sedan mitten av juli har jag fått börja styrketräna bröstmusklerna. Det vill säga att jag inte behöver ta så stor hänsyn . Dock har jag inte styrketränat. Däremot har jag packat upp lådor och gjort en del lyft i och med min flytt till annan lägenhet.

Hade förvisso anlitat flyttfirma men det är ju ändå en massa ansträngningar för bröstmusklerna med att flytta lådor och sånt.

Ja ja. Jag ska ha tag i någon sjuksyster imorgon. Hade gärna velat att någon tog en titt på brösten och se att allt är normalt.

Hur jag än försöker föreställa mig resultatet kan jag inte få till det att expanderbröstet kommer bli lika stort som det friska.

Hur ska det kunna det när det redan nu ser mindre ut? Ska ju dessutom tömma ut runt 70 ml . Då blir det ju ännu mindre! Jag behöver lite inlägg i bh:n för att de ska se lila stora ut.

Dessutom: ifall brösten får ojämn storlek kommer de inte byta ut implantatet i mitt friska bröst till ett mindre. Det är tydligt sagt till mig. Det betyder att jag själv får kosta på en operation av det friska i så fall. Så jäkla surt alltså!

Jag fixade ju om mina bröst för att slippa använda bh. Och nu lär jag inte kunna vara utan bh eftersom jag antagligen måste använda inlägg för att de ska se lika stora ut när jag är klädd.

Skit också! Saker blir inte som man tänkt. Jag är så tacksam att C är borta och att jag mår så bra som jag trots allt gör, men faaan . Jag vill ha två lika stora bröst.

Jag har en D-kupa och en C-kupa. Snyggt! Inte.

Är jag fåfäng och otacksam nu eller?

Smackar in en bild som inte alls har med dagens ämne att göra. Det är bara jag på en power walk vid avkopplande området runt Slottet i Landskrona. Citadellets vallgravar.

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

7 reaktioner till “7 veckor med sprängfylld expanderprotes”

 1. Det finns säkert ngn som tycker det är förmätet att önska ngt mer än cancerfrihet. Jag förstår i alla fall att du vill ha två lika stora bröst. Tänker att man vill återställas så att säga.

  Gillad av 1 person

  1. Ja precis. Det drar dessutom med sig problem med olikstora och det är det läkaren sagt man ska korrigera. MEN inte på oss som har implantat sedan innan. Det är ta bort eller låta vara kvar.

   Gilla

 2. Hej! Hur lång tid tog det sammanlagt innan allt va färdigt från början till slut så att säga? Har det någon betydelse vilken storlek man ska ha? Tar det lika lång tid ändå? Kan man få fylla på protesen i sin hemkommun eller måste man åka till Sahlgrenska (kommer bli så i mitt fall). Bor nämligen i Vänersborg. Har himla massa frågor men börjar med dessa./Anette

  Gillad av 1 person

  1. Hej. Ja man har så många frågor. Bästa svaren får du nog av läkaren på plastikenheten som opererade dig. För alla gör så olika i olika sammanhang.

   Det tar kortare tid att fylla på ett mindre bröst. Man fyller på högst 100 ml per gång ( en gång i veckan) . Man börjar fylla på med 50-60 ml.
   I mitt fall behövde jag inte åka ända till Malmö (43 km) utan fick hjälp i Helsingborg (29 km) . Jättebra.

   Jag ska gå tre veckor till med överfylld expanderprotes. Då har jag gått överfylld i 2 månader ungefär. Sen ska cirka 70 ml tappas ut och då är det meningen att det ska ha samma volym som mitt friska bröst. Fast med mina ögonmått kan jag inte förstå att de blir lika stora eftersom mitt friska bröst är rundare framtill och därmed ser större ut.
   Ifall jag kan svara på något mer så gör jag gärna det 🙂
   Lycka till. Du ska se att det går bra. Jag tyckte påfyllnaderna gick smidigt och snabbt (utom två ggr ).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s