Kroppstermostaten

Kom på en sak jag nu angående min knepiga kroppstermostat.

Likaväl som man under och efter klimakteriet får värmevallningar kan man få motsatsen, som jag tycks ha: ”frysningar” kallar jag det för. Jag läste om detta en gång för länge sen.

Jag har försökt att analysera mina temperaturförändringar. ”Då och nu”.

Efter cellgiftsbehandlingen (som slutade den 31 maj 2017) och från det att jag käkade Tamoxifen (augusti 2017 till 15 oktober 2018) har jag haft värmevallningar. Temperaturförändringarna har varierat i perioder.

Det var hela spektrat : frusenhet som övergick till normal och behaglig temperatur till värmevallningar som även kunde gå så långt att jag svettats rejält. Svettas rejält började i augusti och fram till oktober när jag la av med Tamoxifen på eget bevåg.

Innan augusti har det varit mer en känsla av att svettas men gör det inte.

Fast med tanke på den fantastiska medelhavstemperatur vi haft hela sommaren så antar jag att svettningarna periodvis i sommar har med klimatet att göra.

Nu

Well, nu sedan jag slutade med T går inte kroppdmätaren hela varvet så att säga. Nu hoppar den liksom över värmevallningarna och svettningar.

Jag fryser säkert tre gånger längre än tiden jag har en normal temperatur. När jag gått och lagt mig för kvällen krävs det för att inte frysa : ett duntäcke och ett tunt täcke och en ragdoll som sträcker ut sig längs min mage och upp till min haka. Människoälskaren Charlie Napoleon 😻 3 cm från mitt ansikte 😘

Svalt i sovrummet

Till saken hör att jag har elementet avstängt och en liten springa öppet i två fönster i sovrummet. Kan inte sova om det är varmt i rummet. Sådan har jag varit sedan jag varit sedan tonåren.

Nattetid kan det hända att jag vaknar till av att jag är varm eller lätt svettig. Då flyttar jag på mina två ragdolls ❤️

Skämt åsido. Då tar jag bort det ena täcket .

Än så länge funkar det bra. Blir det besvärligt kommer jag göra som Maria tipsar om : ull-täcke och ullmadrass.

För övrigt tipsar jag om hennes blogg som handlar om hennes bröstcancer. En riktigt bra bröstcancerblogg.

https://mittlivmedcancerblog.wordpress.com/2018/10/20/sager-det-igen/

Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

7 reaktioner till “Kroppstermostaten”

  1. Nej det har jag inte gjort. Ska väl ta och göra det. Det skadar ju inte.
   Och dags med besök hos gyn också. Ska ju kollas vart halvår för cellförändringar och sånt som Tamoxifen kan orsaka.

   Gilla

   1. Min onkolog sa att det räcker att kolla livmoderslemhinnan efter ett års ätande. Jag har skaffat en ”egen” gynekolog som jag ska besöka i december

    Gilla

   2. Ka jag pratade med gyn i veckan och ska dit om tre veckor. Jag trodde jag varit på 1-års koll men det hade jag inte. Snacka om cytohjärna 🙄🤯 kollen jag var på i februari var inget som har med C och det att göra. Trodde det eftersom de var och ”rotade runt” där nere …..

    Gilla

  2. Jag har fått remiss idag och ska ta blodprover på måndag. Plus att kolla min hormonstatus eller vad man kallar det för. Ringde Onken och erkände min synd! Att jag slutat ta helvetespillrena Tamoxifen. Ska skriva lite om det i min blogg i helgen.
   Han en bra helg Maria.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s