Första ”långa” promenaden

Hejsan

Förra lördagen, den 1 april, var första dagen sedan jag påbörjade cellgiftbehandlingen som vi tog en riktig promenad. En i mina mått mätt, lång promenad,  sedan första behandlingen den 1 februari.  Började men en skön promenad på 20 minuter längs havet.  Det var fint väder och ganska soligt så det var en hel del folk ute längs strandpromenaden.  Härligt att se Hven där ute i Öresund, bara 20 minuters båtresa bort. Längtar dit. Det får bli när jag avslutat min sista behandningsdag i slutet av maj.

Vi lämnade stransdpromenaden och tog oss mot Larvi koloniområde. Började känna mig trött så vi satte oss en stund på första bästa parkbänk.  Eftersom jag inte vet hur mycket ork och energi jag har så vågar vi inte går hur långt hemifrån som helst.  Fast vi hade vid detta laget för långt hemifrån.

Etapp 2: mot syrrans koloni.  Där pågick en enkel tillställning mitt på eftermiddagen för att fira att staden satt på vattnet för säsongen i koliniområdena *ler* .
Skönt att få sitta ner igen.  Skön toch trevligt att träffa några i släkten och några vänner.

En timme senare traskade vi hemåt. En promenad på 15 minuter. Väl hemma var det bara att slänga av sig kläderna och ta en vilopaus i sängen. Jag är redo att göra fler så här långa promenader.  Det är ganska skönt att ta ut sig. När jag är ute kortare sträckor för att gå till närmsta mataffär eller för att hämta paket två kvarter bort, passar jag på att ta det som en power walk light. Får att få upp pulsen och känna att jag motionerar och inte promenerar.

Jag behöver verkligen röra på mig.  Sedan första behandlingsdagen den 1 februari har jag varit ganska stilla och alldeles för lite i rörelse än vad som är normalt. Nu är ju ingenting i min värld normalt och det finns förklaring till varför jag inte kan vara igång som en normal människa. Jag SKA ut och röra på mig. Ofta. Rask promenad ner till havet. Finns gott om parkbänkar att vila på.

Idag blir det behandling nummer fem
Idag blir det inget med promenad men förhoppningsvis nu i påskdagarna. Klockan 13.15 idag kommer taxin och kör mig till Onokologen i Malmö för den femte behandlingen. Sedan förra onsdagen får jag behandling en gång i veckan. Proceduren ser annorlunda ut än de tidigare behandlingarna.

Fjärde behandlingen fick jag den 5 april
Förra onsdagen (den 5 april) fick jag min fjärde behandling. En annan sorts cytostatika som gör att man känner sig full. Som efter några glas rödvin. Jo tack, Jag märkte det. Fast det kändes mer som att ha klämt en hel flaska vin. Illamående blev jag också fast det gick över efter 20 minuter. Jag somnade som en fyllekaja i sjukhussängen.

Fyra timmar senare var jag hemma igen. Somnade i taxin på hemvägen. När jag kom in genom ytterdörren var jag yr och fortfarande påverkad. Släppte väskan, krängde av mig jackan, skorna, jeansen. Släpade mig till sängen och somnade som en stock. Vaknade fyra timmar senare. Då var klockan halv sju på kvällen. Just nu minns jag inte mer av den kvällen. Det jag kan berätta är att den 6 april, dagen efter behandlingen, var en ”inte-så-många-knopdag”.  Minns varken vad vi gjorde eller vad vi åt till middag. Det jag minns är att jag gratulerade min mellersta brorson på födelsedagen.  Sen minns jag inget mer.

Sedan i fredags den 7 april har jag mått bra. Ungefär som om jag inte gick på cancerbehandlingar.  Är det så här det kommer att vara hädanefter så blir jag glad. Och det är bra att vara glad. Man ska ta ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att man varit glad i onödan.

Nu återstår det att se hur scenariot kommer att utspela sig idag.  Om jag orkar, skriver jag lite imorgon och berättar. Annars blir det i övermorgon.

Må gott och lev väl
Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s