31 maj. Ett år sedan sista cellgiftbehandlingen

Hej
Idag är det exakt ett år sedan min sista cellgiftbehandling.
Jag tycker att jag mår bra.

När jag väl blev av med svullnaden på hela kroppen – vilket tog ganska många månader efter sista behandlingen – så kändes det som ett steg i rätt riktning. En befrielse.

Tamoxifen som jag ska äta i sammanlagt fem år gav biverkningar som varit ytterst besvärliga. Det har jag redan berättat om.

Hyfsat normala slemhinnor
Mina stackars slemhinnor i underlivet har varit ett av de största besvären. Fy farao säger jag bara. Vi kunde inte ha sex på jättelänge. Under tiden med cellgifterna fungerade det inte så bra på grund av att jag mådde dåligt i långa perioder. När jag började äta Tamoxifen några månader efter avslutad cellgiftsbehandling gick det inte att ha sex med penetrering på grund av att mina slemhinnor i underlivet blivit otroligt torra. Stört omöjligt.

Sexlivet började fungera

IMG_3541

Efter att ha ätit havtornskapslar (märkena Bucktorn och Membrasin) i två månader började slemhinnorna normaliseras en hel del. Med lite försiktighetsåtgärder och med mycket Pjur Woman som vi råkat ha hemma innan sjukdomen och som är en fantastisk produkt , så har vi kunnat ha sex med penetrering och vi behöver inte längre vara så där jätteförsiktiga. Jag vill inte vara en porslinsdocka. Pjur Woman är smak-, och doftfri och den kan jag verkligen rekommendera. Finns flera olika sorter.

Samtliga Pjur Woman-produkter är fria från östrogen.

Tillverkaren för Membrasin, Aromtech i Finland har garanterat att Membrasin inte innehåller något östrogen eller östrogenliknande ämnen. Har ingen hormonell påverkan överhuvudtaget.

LIP havtornsolja

Svar från tillverkaren via Bodystore.com:

Citat: Det enda i produkten som är östrogent är Glycine Soja Oil som är en del i antioxidanten. Det är så extremt liten mängd så jag är säker att det inte har någon effekt. Men den innehåller ändå det och kanske inte ska rekommenderas då för att vara på den säkra sidan.

Slut citat.

Produkten innehåller tydligen så liten mängd östrogent ämne att jag vågar använda den. Använder den knappt en gång per dygn och endast 2 pump = nån milliliter åt gången.

Var och en får följa sitt omdöme och låt inte mig påverka.

Nu är jag kanske lite väl privat igen men som jag skrivit innan också så vill jag berätta om allt som har med den här jävla skitjobbiga cancerbehandlingen att göra. Kan jag hjälpa någon blir jag glad. Det är mitt syfte med bloggen.  Jag är annars ingen person som har behov av att ventilera intima saker med personer jag inte känner.

Fortfarande använder jag ekologisk havtornsolja av märket Lip. Applicerar den ”där nere” . Den använder jag en gång om dagen numera. Den vågar jag inte heller sluta med. Ifall jag inte använder den varje dag så märker jag att det börjar bli lite torrt ”där nere” igen.

Träning
Träningen gör susen. Eftersom jag inte får träna fullt ut på gymet, har jag fått pausa mitt gymkort hos Friskis & Svettis. Istället power walkar jag dagligen och tränar benen i benpress och annan träning som inte påverkar bröstmusklerna eftersom jag är nyopererad.

En sak: det gäller att hålla igång någon form av träning gärna också yoga och stretching. Varje dag ska tilläggas. Biverkingarna har gjort att jag fått stelare leder. Vanlig biverkning som många drabbats av som också är i bröstcancerbranchen.

Jag är ingen träningsnörd. tro inte det. Men jag gillar att röra på mig så att säga.
Börja träna någonting. Vad som helst utan att skjuta upp det till en annan dag. Börja med promenader och kanske power walks om inget annat. Boka in din träning i ditt dagliga schema . Avsätt tid för det och låt annat vara. Det är mitt råd. Jag gör det för jag är livrädd att kroppen ska krascha annars. Faktum är att om jag inte tränat på tre dagar (vilket är sällsynt förekommande) så börjar jag känna stelheten komma krypande.


Mjukare i kroppen
Jag har blivit rörligare och mjukare i kroppen. Underbart. Inte så stel i lederna som i samband med cellgifterna och Tamoxifen. Mycket tack vare min träning och säkert också MSM som jag äter.

Kramperna i ben, vader, lår, fötter
Kramperna vill inte ge med sig. Fortfarande känningar varje kväll natt. Eller rättare sagt när jag ligger ner. Nu har vi haft sommarvärme under större delen av maj månad så det har inte varit läge med ullstrumpor precis. Här om kvällen tog jag ändå på mina alpacka-ullstrumpor och den natten kände jag inte av någon kramp. Tillfällighet kanske.

Även nu när vi har medelhavsvärme på mellan 26-29 grader och jag ligger och solar så gör sig krampen påmind. Så jävla tröttsamt.

Jag har ätit Magnesium mot kramp i en månad och det har (ännu) inte hjälpt. Dock är det nog en vecka sedan jag fick kramp som utlöstes så att säga. Ofta är det ”bara” känning av kramp som går tillbaka om jag ligger still med benet. Oftast är det bara högra benet som drabbas. Skumt.

Jag fick tips att kombinera magnesium med kalcium. På bodystore.com där jag beställer regelbundet, hittade jag detta och hämtade leveransen igår och tog den första tabletten.
https://www.bodystore.com/super-cal-mag-600-300-mg-100-tabletter

Det jag också äter dagligen är MSM med c-vitamin för att bland annat stärka lederna.
https://www.bodystore.com/msm-1000-mg-och-vitamin-c-120-tabletter?q=great%20earth%20msm

Så ligger landet just nu. Måtte nu allting bli bättre. I augusti har jag ätit Tamoxifen i ett år. Det sägs att många som tar denna medicin upplever att biverkningarna klingar av eller lindras och att man tycker det är okej att äta dem. Hoppas jag kommer tillhöra den gruppen.

Jag har också hört och läst att vissa kvinnor har så stora besvär att de avbryter behandlingen. Det kommer jag inte våga göra även om tankarna fanns där när jag mådde som värst och led så jag grät på grund av mina stackars slemhinnor.

Kära läsare som drabbats

Har jag en läsare som ska äta dessa och får hemska biverkningar. Ge inte upp! Medicinen är viktig för din hälsa. Kämpa. Rid ut stormen hur jobbigt du än tycker det är. Försök! Lova det.

Du ska se att det blir bättre om du bara har tålamod.

Många hälsningar
Anna

Författare: AnnaBloggar.com

Jag tar ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att jag varit glad i onödan.

23 reaktioner till “31 maj. Ett år sedan sista cellgiftbehandlingen”

 1. Det är bra att läsa sånt här, andras upplevelser och att alla inte upplever att det blir sämre och sämre. Det känns viktigt att äta antihormoner så alla tips om hur man står ut är bra.
  Jag märker själv att rörelse gör skillnad. Stor skillnad och jag behöver göra något varje dag men det är ju bara bra för hälsan i övrigt 🙂
  Tack för att du delar med dig.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Maria. Ja, vanlig motion och träning gör verkligen susen. Faktum är att jag känner mig minst lika smidig som jag gjorde innan jag fick cellgifterna. Du är också duktig med all din träning och det kommer göra stor skillnad på våra kroppar för framtiden. Heja oss! 🙂

   Gilla

   1. Ja jag har också märkt att det är bra. Bea att variera sin motion så det inte blir ensidigt. Jag tar cykeln till Rusta dom ligger lite utanför stan. Jag älskar att cykla. Och gärna fort.
    Har du backar till och från jobbet eller raksträcka? Här i Landskrona är allting platt. Inte en enda backe förrän du kommer utanför stan.

    Gilla

   2. Det låter lagom med båda delar på båda hållen. 🙂 . När jag bodde i Helsingborg var det nerförsbacke till jobbet och några uppförsbackar hem. Tur det inte var tvärtom. Ska ju vara fräsch på jobbet juuu.

    Gilla

  1. Är glad om jag kan vara till hjälp. Ja fy farao vilket helvete det är med torrheten i underlivet. Jag hoppas verkligen att dina besvär också går över. Dessutom tycker jag det är trevligt att få ordning utan att använda läkemedel och äckliga salvor som luktar kemiskt. Bläää. Havtornsoljan är fantastisk.
   Ha det underbart idag du också 🌸

   Gillad av 1 person

   1. Ja havtornsoljan är fantastisk tycker jag.

    Msm och lederna : Jag har svårt att säga att det bara beror på msm. Jag kan säga så här att sedan jag börjat power walk och annan motion ihop med msm så är det en enorm skillnad för mig. Jag är otroligt mycket mer rörlig och mjuk i lederna. Till och med mjukare än just innan jag fick C till och med.

    Jag blev tipsad för många år sedan av vår sjukgymnast på jobbet att ta msm istället för svindyra kosttillskott jag åt. Inte förrän nu i samband med C och hela den skiten, började jag ta msm kapslar efter tips av en annan bc-Bloggerska. 👍
    Jag kommer alltid ta msm hädanefter.

    Gillad av 1 person

   2. Tack då ska jag prova det också! Har den senaste veckan varit så stel när jag tränar också. Trodde först det berodde på mina backintervaller, då det kom efter det, men det har inte lagt sig helt och jag börjat tro att det är annat som spökar..

    Gillad av 1 person

  1. Jag har helt enkelt antagit det utan att veta. Jag har skickat iväg en fråga till företaget jag köper den av. Det borde jag ju kollat innan jag rekommenderar den till andra. Samma sak med havtornsoljan. Väntar svar på det också.

   Gillad av 1 person

 2. Tack för alla tankar kring C – kan inte själv formulera mig – men skönt att läsa om hur du upplevt behandlingarna – det hjälper mig!! Jag är på EC 1 – svårt att fatta att resten 2018 blir cytostatika och strålning. Önskar att jag kunde jobba lite.

  Gillad av 1 person

  1. Hej. Glad att jag kan hjälpa till med något när du har det svårt. Jag beklagar att även du drabbats av detta onda!

   Jag har skrivit om min upplevelse under hela cellgiftbehandlingen. Om du vill läsa mer om det så finns allt under februari månad 2017 och framåt.

   Hör bara av dig om du undrar något eller bara vill skriva av dig.
   Hoppas du tillhör den skaran som kommer lindrigt undan. 🌸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s